najbolja ulja italije

Rižoto za početak jeseni

Rižoto za početak jeseni

Za sve one koji vole da se igraju u kuhinji!

Sastojci:

300 g bundeve

200 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE)

1 crn luk

1 čen belog luka

1dl belog vina

2l bujona

40 g putera (plus 20 za serviranje)

3 kašike Carapelli eskstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

so, biber

50 g parmezana

nekoliko listova sveže žalfije ili prstohvat suve

 

Priprema:

Oljuštite i nasecite bundevu na kocke, a crni luk iseckajte sitno. Na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite crni luk, dodajte beli luk i seckane listove žalfije i pržite oko pola minuta. Nalijte belo vino i kada ispari dodajte još jednu kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i bundevu seckanu na kockice.

Posolite i pržite poklopljeno 3-5 minuta. Zatim dodajte i pirinač i promešajte. Dodajte kutlaču vrelog bujona i kuvajte mešajući. Dodajte polako bujon kutlaču po kutlaču i mešajte povremeno. Važno je da bujon ne ispari, a i da ga nema previše. Takođe, lagano gnječite bundevu da se na kraju pretvori u pire. Kada je pirinač kuvan al dente, skinite ga sa vatre, dodajte parmezan, puter i sveže mleveni biber i izmešajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt