najbolja ulja italije

Rolnice od patlidžana

Rolnice od patlidžana

Nalik poznatom italijanskom jelu Melanzane alla Parmigiana, ovaj specijalitet ima svoje čari.

Sastojci:

2 plava patlidžana, isečena na uzdužne slajseve

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

500 g spanaća

250 g sira rikote

malo narendanog muskatnog oraščića

350 ml Mutti pasirani paradajz 

4 kašike hlebnih mrvica

4 kašike parmezana

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite obe strane slajseva patlidžana ekstra devičanskim maslinovim uljem i položite ga na papir za pečenje. Pecite oko 20 minuta, po 10 minuta svaku stranu.

U međuvremenu, spanać prokuvajte. Ostavite da se ohladi i ocedite višak vode. Pomešajte sa rikotom, muskatnim oraščićem i začinima po želji.

U sredinu svake kriške patlidžana stavite kašiku mešavine spanaća i rikote, napravite rolnicu. Prelijte sosom od paradajza, pospite hlebnim mrvicama i parmezanom i pecite oko 20-25 min.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt