najbolja ulja italije

Sadre in saor

Sadre in saor

Sadre in saor tradicionalno je venecijansko predjelo. Njegov očaravajući slatko-kiseli ukus osvojiće vas na prvi zalogaj.

Sastojci:

500 g Il Capitano sardina 

2 glavice crnog luka

1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 

130 ml sirćeta

30 g pinjola

30 g belog suvog grožđa

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE)

brašno

1 kašika soli

Priprema:

Sardine blago uvaljate u brašno i lagano propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Ostavite na ubrusu da ocedi višak masti.

Za pripremu marinade ugrejte oko 40 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i na njemu propržite crni luk, isečen na fine trakice. Dodajte kašiku smeđeg šećera i mešajte oko 2 minuta. Nakon toga sipajte sirće i čekajte da polovina ispari. Dodajte suvo grožđe i pinjole i sklonite sa vatre.

Poređajte sardele i  prelijte ih smesom od luka. Ostavite u frižideru 24 sata pre konzumiranja.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt