najbolja ulja italije

Špagete sa šparglom i pršutom

Špagete sa šparglom i pršutom

Dok čekate neke bolje dane da posetite Italiju, uživajte u ovoj njihovoj savršenoj deliciji.

Sastojci:

500 g Rummo špagete 

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

500 g špargli

4 kašike putera

1 iseckan mladi luk

60 g pršute isečene na rezance

150 ml neutralne pavlake

so

crni biber

rendani parmezan

Priprema:

Iseckajte vrhove špargli na komade dužine tri cm. Zagrejte puter i ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom dubokom tiganju. Dodajte mladi luk i propržite još dva minuta dok ne omekša, a zatim dodajte pršutu. Pržite još oko dva minuta, dodajte šparglu i pržite je oko pet minuta, dok ne omekša. Dodajte neutralnu pavlaku i ostavite da proključa. Začinite po ukusu.

Kuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja. Procedite i prebacite je u činiju, a zatim prelijte pripremljen sos preko. Pospite parmezanom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt