najbolja ulja italije

Spaghetti Cacio e pepe

Spaghetti Cacio e pepe

Već i sam naziv zvuči kao egzotika, a tek o ukusu ne treba posebno govoriti. Jelo je nastalo u oblasti Rima i odiše jednostavnošću sastojaka i pripreme.

Sastojci za dve osobe: 

½ pakovanja Rummo špageta

puna kašičica sveže mlevenog bibera

100 g sira Pecorino Romano ili Parmigiano Reggiano

100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Špagete kuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Sir narendajte, možete koristiti i mešavinu ova dva sira, ali nikako zamene i ostale vrste sireva. Koristite sveže samleveni biber. Ukoliko nemate mlin, biber usitnite oklagijom, tako da ima i krupnih komada.

U tiganju zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte biber i kratko ga propržite. Skuvane i oceđene špagete stavite u tiganj i dodajte sir. Dodajte malo i vode u kojoj su se špagete kuvale, kako bi sos bio kremastiji. Sve lagano umešajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt