najbolja ulja italije

Stek Milaneze

Stek Milaneze

Pravi italijanski ručak za iskusne gurmane!

Sastojci:

400 g svinjskog filea

2 čena belog luka

3 komada jaja

80 g parmezana

150 g mocarele

100 g prezli

100 g brašna

2 kašike Mutti pasiranog paradajza (možete poručiti OVDE)

200 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

1 kašičica belog luka u prahu

50 g slanine

origano, so, biber

Priprema:

Istanjite meso i napravite poprečne rezove, posolite i pobiberite. Napravite smesu za pohovanje tako što ćete umutiti jaja i dodati origano i so. U drugu posudu narendajte parmezan. Pomešajte sa prezlama i dodajte beli luk u prahu. U treću posudu stavite brašno.

Prvo uvaljajte meso u brašno pa uklonite višak. Potom ga umočite u smesu od jaja a nakon toga u smesu od prezli i parmezana. Pržite šnicle u dobro zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju tri mnuta na svakoj strani, dok ne dobije zlatnu boju.

Stavite listiće slanine preko šnicli, premažite namaz od paradajza i poređajte komadiće mocarele. Stavite šnicle u posudu za pečenje, pospite preko ekstradevičansko ulje i dodajte origano.

Pecite meso u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 7-8 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt