najbolja ulja italije

Taljatele sa ćufticama

Taljatele sa ćufticama

Ako ste pravi gurman, a volite meditensku kuhinju, onda će ovo jelo odgovoriti na sve vaše zahteve.

   Sastojci:

      Za ćuftice:

250 g mlevene svinjetine

250 g mlevene junetine

1 jaje

1 čen belog luka

1 kašičica origana

1 kašičica soli

malo crnog mlevenog bibera

3 kašike prezli

2 kašike sitno rendanog tvrdog sira

Za paradajz sos:

1 manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašičica origana

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

700 g Mutti pelata

1/2 dcl vode

prstohvat Azucar Demero smeđeg šećera

so, biber

1 pakovanje Rummo taljatela

Priprema:

Sastojke za ćufte stavite u posudu i dobro ih izmesite rukama. Kada je smesa dobro umešena pravite male ćufte i odlažite ih na poslužavnik. Kada upotrebite svu masu, odložite ćufte u frižider.

Crni i beli luk stavite u blender i isitnite da bude kao kaša. Na zagrejanom ekstra devičanskom ulju u dubljoj posudi dinstajte ovu mešavinu. Dodajte paradajz, a zatim hladnu vodu s malo smeđeg šećera, soli i bibera. Kuvajte 10 minuta. Ubacujte ćuftice jednu po jednu. Ne mešajte dok ne promene boju, od ružičaste u smeđu, jer će se raspasti. Kuvajte na tihoj vatri 20 minuta. Po želji dodati još soli i bibera. Skuvajte taljatele i prelite ih sosom sa ćufticama.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt