najbolja ulja italije

Taljatele sa raguom

Taljatele sa raguom

 

Za ljubitelje mesa i crvenog vina, uvek dobro začinjen i u kombinaciji sa pastama, ragu je najbolji izbor za porodični ručak.

Sastojci:

 

Priprema:

Iseckajte sitno na kockice crni luk, šargarepu i celer. Propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju dok ne dobiju staklast izgled, pa dodajte meso i pržite sve zajedno, mešajuči  još nekoliko minuta. Potom nalijte vinom i mešajte sve dok vino ne ispari. Nakon toga dodajte bujon, biber, poklopite lonac i kuvajte najmanje pola sata. Vodite računa da ne zagori.

Dodajte pasirani paradajz i propasiran čen belog luka. Poklopite i kuvajte još najmanje pola sata. U gotov ragu dodajte listove svežeg bosiljka. Ragu mora da bude skuvan tako da se komadići mesa pod pritiskom kašike raspadaju.

Skuvajte taljatele u 5 litara slane vode, procedite i izmešajte sa raguom. Preko jela narendajte parmesan.

 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt