najbolja ulja italije

Topla salata od prokelja

Topla salata od prokelja

Ispraćamo poslednje tople dane uz ovu vitaminsku bombu.

Sastojci:

za dresing

    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

    1 kašika jabukovog sirćeta

    1/2 kašike senfa

    1/4 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera

    1 čen belog luka

    1/8 kašičice morske soli

    sveže mleveni biber

 

za salatu

    400 g nasečenog prokelja

    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

    1 kruška isečena na tanje kriške

    1 šaka suvih brusnica

    morska so

    sveže mleveni crni biber

Priprema:

Za pripremu dresinga u manju teglu stavite sve navedene sastojke, dobro zatvorite i snažno protresite. Suve brusnice stavite u manju činiju, prelijte vrelom vodom i natopite pet minuta. Ocedite i ostavite sa strane. Krušku očistite od semena i isecite na tanke kriške.

U veći tiganj, zagrejan na srednje jakoj vatri, ulijte ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte nasečeni prokelj i uz mešanje pržite oko pet minuta, da malo omekša. Sklonite sa ringle i pospite solju i biberom.

Dodajte krušku i brusnice, polijte pripremljenim dresingom po ukusu, pažljivo promešajte i još malo pobiberite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt