najbolja ulja italije

Ukiseljene tikvice

Ukiseljene tikvice

Tikvice su rado viđen gost u italijanskoj kuhinji, a evo našeg predloga kako da uživate u njima i kad im nije sezona.

 Sastojci za tri tegle:

1 kg mladih tikvica

200 g luka

6 dl jabukovog sirćeta

5 dl vode

150 g Azucar Demero smeđeg šećera

4 kašike soli

u svaku teglu po kašičica bele slačice

lovorov list

crni i beli biber

čili papričica

Postupak:

Prokuvajte sirće, vodu, smeđi šećer i so. Isecite tikvice na trake, kocke ili kolutove. Isecite i luk. Kad voda provri ubacite manju količinu seckanih tikvica i poklopite. Smesa vode i sirćeta tada će na kratko stati sa vrenjem, a tikvice su gotove kada ponovno provri. Ponovite dok ne upotrebite svu količinu.

U teglice koje ste sterilizovali stavite kašiku slačice, kašiku bibera u zrnu, 2 lovorova lista i papričice. Preko toga složite tikvice i prelijte smesom vode i sirćeta. Teglice odmah dobro zatvorite.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt