najbolja ulja italije

Vegetarijanska čorba

Vegetarijanska čorba

Sve najbolje što Mediteran može da ponudi, na jednom mestu.

Sastojci:

60 g Risso Gallo Arborio pirinča

2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

800 ml vode

200 ml Mutti passata

150 g kukuruza šećerca

1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera

1 kašika iseckanog bosiljka

Priprema:

Na maslinovom ulju izdinstajte sitno iseckani crni luk i šargarepu isečenu na kockice, pa nalijte 0,5 l vode. Dodajte pirinač, posolite i kuvajte dok sastojci ne omekšaju. Zatim dodajte pasirani paradajz, kukuruz šećerac, šećer i bosiljak, sačekajte da provri i kuvajte još pet minuta. Servirajte dok je toplo.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt