najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Sicilijanski kolačići od badema

    Sicilijanski kolačići od badema

    13.11.2017.

    Tipični sicilijanski kolačići od badema, veoma su jednostavni i brzi za pripremu, hrskavi spolja a savršeno mekani iznutra.

    Opširnije
  • Fuzili sa sladoledom

    Fuzili sa sladoledom

    10.08.2017.

    Da, sa sladoledom. Leto je, dajte mašti na volju i uživajte u društvu dva dara Italije, pasti i sladoledu.

    Opširnije
  • Italijanski cukoto sa malinama

    Italijanski cukoto sa malinama

    17.07.2017.

    Neodoljiva hladna poslastica sa piškotama i kremom od maline, idealna za letnje dane.

    Opširnije
  • Baba al rum

    Baba al rum

    10.07.2017.

    Napolitanski slatkiš, veoma aromatičnog i neobičnog ukusa, najbolji je za one koji uživaju u jačim notama kolača.

    Opširnije
  • Mohito od jagoda

    Mohito od jagoda

    12.06.2017.

    Ponedeljak je po mnogima najteži dan u nedelji. Ukoliko je to i kod vas slučaj, olakšajte ga ovim savršenim mohitom od jagode.

    Opširnije
  • Džem od jagoda sa chia semenkama

    Džem od jagoda sa chia semenkama

    05.06.2017.

    Jagode su sada najbolje! Napravite ovaj džem i produžite im sezonu.

    Opširnije
  • Džem od kruške, đumbira, cimeta i vanile

    Džem od kruške, đumbira, cimeta i vanile

    01.06.2017.

    I ove nedelje donosimo vam još jedan izvanredan recept za domaći džem.

    Opširnije
  • Džem od breskve i nane

    Džem od breskve i nane

    22.05.2017.

    Breskva i nana zajedno u džemu? Jednostavno morate probati. Sastojci: 2 kg breskvi, oljuštenih i iseckanih 1 kg Azucar Demero smeđeg šečera 1 veza nane cimet (po želji) Priprema: Pomešajte breskve i smeđi šećer u šerpi i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim dodajte vezu nane i cimet po želji. Kuvajte do ključanja i ostavite pet minuta da vri. Sklonite penu sa površine i ostavite da se malo ohladi. Po želji možete ostaviti ili izvaditi nanu....

    Opširnije
  • Uskršnja pogača sa šarenim jajima

    Uskršnja pogača sa šarenim jajima

    17.04.2017.

    Nije kasno ni danas da napravite jedan od najlepših prizora na prazničnoj trpezi.

    Opširnije
  • Risso Gallo sa borovnicama i lešnikom

    Risso Gallo sa borovnicama i lešnikom

    03.04.2017.

    Ovo je recept za zdrav obrok, koji se zasniva na pirinču sa dodacima po želji. Mi smo se ovog puta opredelili za borovnice i lešnike. Sastojci: 1 šolja Ar borio Riso Gallo pirinča 1 šolja borovnica 1 šolja iseckanog lešnika 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja po želji Azucar Demero smeđi šećer   Priprema: U ključalu vodu sipajte pirinač, smanjite vatru i kuvajte na niskoj temperaturi. Kuvajte oko 40 minuta dok...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt