najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Mrvice posute šećerom

    Mrvice posute šećerom

    21.03.2017.

    Ukusan i vrlo jednostavan za pripremu, doručak koji će vam dati dovoljno energije za ceo dan.

    Opširnije
  • Cantuccini

    Cantuccini

    27.02.2017.

    Ovaj tvrdi kolač sa bademima prava je rapsodija mediteranskih ukusa.

    Opširnije
  • Strufolli

    Strufolli

    20.02.2017.

    Recept za ovu italijansku deliciju potiče iz Napulja i nijedan karneval nije zamisliv bez njih.

    Opširnije
  • Crostoli

    Crostoli

    06.02.2017.

    Neizostavna poslastica karnevalskih dana u Italiji.

    Opširnije
  • Torrone

    Torrone

    23.01.2017.

    Ovaj slatki užitak ima dugu i zanimljivu istoriju. Italijani tvrde da je to izvorno njihov recept, da je nastao davne 1441. godine u cast venčanja Biance Marie Visconti i Francescoa Sforza. Ovaj slatkiš, nalik karamel bombonama, pravi je specijalitet tokom zime.

    Opširnije
  • Pirinčani kolač sa pomorandžom

    Pirinčani kolač sa pomorandžom

    19.01.2017.

    Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.

    Opširnije
  • Pirinčani kolač sa pomorandžom

    Pirinčani kolač sa pomorandžom

    19.01.2017.

    Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.

    Opširnije
  • Krostata sa marmeladom od pomorandže

    Krostata sa marmeladom od pomorandže

    16.01.2017.

    Unesite duh Italije u svoj dom i napravite pravi italijanski tradicionalni deset – čuvenu krostatu. Poslužite je uz kafu ili čaj.

    Opširnije
  • Južnotirolske kocke sa lešnikom

    Južnotirolske kocke sa lešnikom

    26.12.2016.

    Ukoliko vas zanima čime se Italijani tradicionalno slade tokom božićnih praznika, donosimo vam recept za ukusne kocke od lešnika. Recept za 6 osoba Vreme pripreme: 45 minuta Sastojci: 150 g brašna ½ kašičice praška za pecivo 65 g putera 165 g Azucar Demerara smeđeg šećera 1 jaje 1 kašičica rendane kore limuna prstohvat soli 100 g putera 10 g Demerara smeđeg šećera sa vanilom 2 kašike vode 100 g lešnika, iseckanog...

    Opširnije
  • Zelten torta

    Zelten torta

    19.12.2016.

    Zelten torta je simbol ljubavi u Južnom Tirolu. Pripremite je i otkrijte zašto je tako. Ssatojci: 200 g brašna 150 g Azucar Demera smeđeg šećera 1 kesica praška za pecivo 100 g putera 3 jaja 1/2 šolje mleka 1/2 špolje brendija (Italijani koriste grappa) 100 g suvih smokvi 200 g oraha i pinjola 100 g mešavine kandiranog voća 100 g suvog grožđa   Priprema: Stavite suvo grožđe u posudu sa vodom i nakon 40 minuta ocedite ga dobro...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt