najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Džem od breskve i nane

    Džem od breskve i nane

    22.05.2017.

    Breskva i nana zajedno u džemu? Jednostavno morate probati. Sastojci: 2 kg breskvi, oljuštenih i iseckanih 1 kg Azucar Demero smeđeg šečera 1 veza nane cimet (po želji) Priprema: Pomešajte breskve i smeđi šećer u šerpi i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim dodajte vezu nane i cimet po želji. Kuvajte do ključanja i ostavite pet minuta da vri. Sklonite penu sa površine i ostavite da se malo ohladi. Po želji možete ostaviti ili izvaditi nanu....

    Opširnije
  • Uskršnja pogača sa šarenim jajima

    Uskršnja pogača sa šarenim jajima

    17.04.2017.

    Nije kasno ni danas da napravite jedan od najlepših prizora na prazničnoj trpezi.

    Opširnije
  • Risso Gallo sa borovnicama i lešnikom

    Risso Gallo sa borovnicama i lešnikom

    03.04.2017.

    Ovo je recept za zdrav obrok, koji se zasniva na pirinču sa dodacima po želji. Mi smo se ovog puta opredelili za borovnice i lešnike. Sastojci: 1 šolja Ar borio Riso Gallo pirinča 1 šolja borovnica 1 šolja iseckanog lešnika 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja po želji Azucar Demero smeđi šećer   Priprema: U ključalu vodu sipajte pirinač, smanjite vatru i kuvajte na niskoj temperaturi. Kuvajte oko 40 minuta dok...

    Opširnije
  • Mrvice posute šećerom

    Mrvice posute šećerom

    21.03.2017.

    Ukusan i vrlo jednostavan za pripremu, doručak koji će vam dati dovoljno energije za ceo dan.

    Opširnije
  • Cantuccini

    Cantuccini

    27.02.2017.

    Ovaj tvrdi kolač sa bademima prava je rapsodija mediteranskih ukusa.

    Opširnije
  • Strufolli

    Strufolli

    20.02.2017.

    Recept za ovu italijansku deliciju potiče iz Napulja i nijedan karneval nije zamisliv bez njih.

    Opširnije
  • Crostoli

    Crostoli

    06.02.2017.

    Neizostavna poslastica karnevalskih dana u Italiji.

    Opširnije
  • Torrone

    Torrone

    23.01.2017.

    Ovaj slatki užitak ima dugu i zanimljivu istoriju. Italijani tvrde da je to izvorno njihov recept, da je nastao davne 1441. godine u cast venčanja Biance Marie Visconti i Francescoa Sforza. Ovaj slatkiš, nalik karamel bombonama, pravi je specijalitet tokom zime.

    Opširnije
  • Pirinčani kolač sa pomorandžom

    Pirinčani kolač sa pomorandžom

    19.01.2017.

    Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.

    Opširnije
  • Pirinčani kolač sa pomorandžom

    Pirinčani kolač sa pomorandžom

    19.01.2017.

    Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt