najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Tirolski novčići sa anisom

    Tirolski novčići sa anisom

    13.11.2016.

    Začin anis, veoma cenjen u južnotiroloskoj oblasti, ovom kolaču, koji je jedan od najukusnijih u ovoj regiji, daje autentičan lokalni ukus. Vreme pripreme: 30 min Recept za 4 osobe Sastojci: 120 g putera, sobne temperature 150 g Demerara smeđeg šećera u prahu sa vanilom 1 kašika soka od limuna 2 žumanca 2 jaja 180 g brašna 1 kašika usitnjenog anisa džem od kajsije 50 g Schogetten tamne čokolade   Priprema: Preko pleha položite papir za pečenje....

    Opširnije
  • Južnotirolska torta sa crvenim vinom

    Južnotirolska torta sa crvenim vinom

    10.11.2016.

    S pravom kažu da ako nekog želite da zavedete, pozovite u pomoć tamnu čokoladu i crveno vino. A kako se ova dva užitka savršeno uklapaju u torti, pogledajte u receptu koji smo pripremili za vas. Vreme pripreme 1 h 20 min Recept za 12 osoba Sastojci: 250 g Azucar Demerara smeđeg šećera 100 Schogetten tamne čokolade 250 g putera 250 g brašna 4 jaja 1 kašičica cimeta 1 kesica praška za pecivo 1 kesica vanilin-šećera prstohvat soli 1...

    Opširnije
  • Napolitanska pita sa pirinčem i rikotom

    Napolitanska pita sa pirinčem i rikotom

    12.05.2016.

    Sastojci za testo: •    3 šolje brašna  •    4 kašike A zucar Demero smeđeg šećera •    1 ½ kašičice soli •    1 pakovanje putera •    1 celo jaje •    1 žumance •    6 kašika hladne vode Sastojci za fil:  •    1 šolja Riso Gallo pirinča dugog zrna...

    Opširnije
  • Kremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica

    Kremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica

    21.03.2016.

    Kada se zaželite slatkih ukusa iz domaće radinosti, sve što je potrebno je malo volje i par sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji. Užitak je zagarantovan. Napravite ovaj sasvim drugačiji puding i uživajte u kremastom popodnevnom desertu. Potrebno vam je za puding: ¾ šolje italijanskog Riso Gallo Arborio pirinča 2 šolje mleka 1/3 šolje šećera ¼ kašičice soli 1 jaje umućeno 2/3 šolje suvog grožđa (po želji) 1...

    Opširnije
  • Pirinčane slatke palačinke

    Pirinčane slatke palačinke

    03.03.2016.

    Ovo je jedan veoma jak i nesumnjivo ukusan, neobičan specijalitet. Pravi izbor ako želite da unesete malo novina u  svoju kuhinju. Potrebno je:  •    1 litar mleka, •    60 gr šećera, •    300 gr Riso Gallo Arborio pirinča •    20 gr kvasca,  •    150 gr brašna,  •    1 kašičica cimeta,  •    narendana...

    Opširnije
  • Pečene kruške sa plavim sirom

    Pečene kruške sa plavim sirom

    26.02.2016.

      Savršen spoj nespojivih ukusa. Na vama je da odaberete da li će ovo jelo biti na trpezi kao predjelo, salata ili dezert. Kako god, gastronomski užitak je zagarantovan. Za ovaj recept potrebno Vam je: •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 2 kašike •    plavi sir 100g •    kruška 2 komada •    med 2 kašike •    so, biber, začini po ukusu...

    Opširnije
  • Biancomangiare, sicilijanska lepotica

    Biancomangiare, sicilijanska lepotica

    11.02.2016.

    Biancomangiare, tradicionalna sicilijanska poslastica se na Siciliji priprema još od 12 veka. Napravite je sami, jer vam je potrebno svega nekoliko sastojaka: Potrebno je: •    1 lit bademovog mleka (može da posluži i kravlje), •     250 gr šećera,  •    100 gr skroba za kolače, •     Loacker čokolada (po želji može i kandirano voće, cimet, mleveni pistaći, sirupi ili rendana korica...

    Opširnije
  • Sicilijanski cannoli sa pomorandžom

    Sicilijanski cannoli sa pomorandžom

    04.02.2016.

    Unesite malo mediteranskog šmeka u vašu kuhinju uz Cannoli (od reči cannolo - "male tube"), ukusni, kremasti specijalitet. Sve što vam je potrebno je: •    2 šoljice pšeničnog belog brašna •    1 mala kašika mlevenog cimeta •    2 kašike kokosovog ulja •    1 kašika kristal šećera •    pola male kašike...

    Opširnije
  • Cantucci di Prato, italijanski kolačići sa bademom

    Cantucci di Prato, italijanski kolačići sa bademom

    18.01.2016.

    Cantucci su jednostavni, suvi kolačići koje karakterišu bademi kao jedan od glavnih sastojaka. Uopšte ih nije teško napraviti kod kuće. U Toskani, cantucci di Prato tradicionalno se služe na kraju obroka uz čašu toskanskog desertnog vina. Evo jednog tradicionalnog recepta: Sastojci:      3 šoljice brašna      1 šoljica kristal-šećera+malo za posipanje      Carapelli...

    Opširnije
  • Slatki italijanski pirinač na dva načina

    Slatki italijanski pirinač na dva načina

    13.01.2016.

    Za hladne, januarske dane, idealne su poslastice sa „jakim“ ukusima. Za ove recepte, potrebno vam je malo vremena i nekoliko kvalitetnih sastojaka i uživaćete u sočnom, kremastom slatkišu: Karamel fantazija Sastojci: •    250 gr Riso Gallo Arborio pirinča •    litar mleka •    par kapi ekstrakta vanile •    100 g Azucar Demero smeđeg šećera •    prstohvat soli...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt