najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Krostata sa marmeladom od pomorandže

    Krostata sa marmeladom od pomorandže

    16.01.2017.

    Unesite duh Italije u svoj dom i napravite pravi italijanski tradicionalni deset – čuvenu krostatu. Poslužite je uz kafu ili čaj.

    Opširnije
  • Južnotirolske kocke sa lešnikom

    Južnotirolske kocke sa lešnikom

    26.12.2016.

    Ukoliko vas zanima čime se Italijani tradicionalno slade tokom božićnih praznika, donosimo vam recept za ukusne kocke od lešnika. Recept za 6 osoba Vreme pripreme: 45 minuta Sastojci: 150 g brašna ½ kašičice praška za pecivo 65 g putera 165 g Azucar Demerara smeđeg šećera 1 jaje 1 kašičica rendane kore limuna prstohvat soli 100 g putera 10 g Demerara smeđeg šećera sa vanilom 2 kašike vode 100 g lešnika, iseckanog...

    Opširnije
  • Zelten torta

    Zelten torta

    19.12.2016.

    Zelten torta je simbol ljubavi u Južnom Tirolu. Pripremite je i otkrijte zašto je tako. Ssatojci: 200 g brašna 150 g Azucar Demera smeđeg šećera 1 kesica praška za pecivo 100 g putera 3 jaja 1/2 šolje mleka 1/2 špolje brendija (Italijani koriste grappa) 100 g suvih smokvi 200 g oraha i pinjola 100 g mešavine kandiranog voća 100 g suvog grožđa   Priprema: Stavite suvo grožđe u posudu sa vodom i nakon 40 minuta ocedite ga dobro...

    Opširnije
  • Tirolski novčići sa anisom

    Tirolski novčići sa anisom

    13.11.2016.

    Začin anis, veoma cenjen u južnotiroloskoj oblasti, ovom kolaču, koji je jedan od najukusnijih u ovoj regiji, daje autentičan lokalni ukus. Vreme pripreme: 30 min Recept za 4 osobe Sastojci: 120 g putera, sobne temperature 150 g Demerara smeđeg šećera u prahu sa vanilom 1 kašika soka od limuna 2 žumanca 2 jaja 180 g brašna 1 kašika usitnjenog anisa džem od kajsije 50 g Schogetten tamne čokolade   Priprema: Preko pleha položite papir za pečenje....

    Opširnije
  • Južnotirolska torta sa crvenim vinom

    Južnotirolska torta sa crvenim vinom

    10.11.2016.

    S pravom kažu da ako nekog želite da zavedete, pozovite u pomoć tamnu čokoladu i crveno vino. A kako se ova dva užitka savršeno uklapaju u torti, pogledajte u receptu koji smo pripremili za vas. Vreme pripreme 1 h 20 min Recept za 12 osoba Sastojci: 250 g Azucar Demerara smeđeg šećera 100 Schogetten tamne čokolade 250 g putera 250 g brašna 4 jaja 1 kašičica cimeta 1 kesica praška za pecivo 1 kesica vanilin-šećera prstohvat soli 1...

    Opširnije
  • Napolitanska pita sa pirinčem i rikotom

    Napolitanska pita sa pirinčem i rikotom

    12.05.2016.

    Sastojci za testo: •    3 šolje brašna  •    4 kašike A zucar Demero smeđeg šećera •    1 ½ kašičice soli •    1 pakovanje putera •    1 celo jaje •    1 žumance •    6 kašika hladne vode Sastojci za fil:  •    1 šolja Riso Gallo pirinča dugog zrna...

    Opširnije
  • Kremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica

    Kremasti pirinčani puding sa prelivom od borovnica

    21.03.2016.

    Kada se zaželite slatkih ukusa iz domaće radinosti, sve što je potrebno je malo volje i par sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji. Užitak je zagarantovan. Napravite ovaj sasvim drugačiji puding i uživajte u kremastom popodnevnom desertu. Potrebno vam je za puding: ¾ šolje italijanskog Riso Gallo Arborio pirinča 2 šolje mleka 1/3 šolje šećera ¼ kašičice soli 1 jaje umućeno 2/3 šolje suvog grožđa (po želji) 1...

    Opširnije
  • Pirinčane slatke palačinke

    Pirinčane slatke palačinke

    03.03.2016.

    Ovo je jedan veoma jak i nesumnjivo ukusan, neobičan specijalitet. Pravi izbor ako želite da unesete malo novina u  svoju kuhinju. Potrebno je:  •    1 litar mleka, •    60 gr šećera, •    300 gr Riso Gallo Arborio pirinča •    20 gr kvasca,  •    150 gr brašna,  •    1 kašičica cimeta,  •    narendana...

    Opširnije
  • Pečene kruške sa plavim sirom

    Pečene kruške sa plavim sirom

    26.02.2016.

      Savršen spoj nespojivih ukusa. Na vama je da odaberete da li će ovo jelo biti na trpezi kao predjelo, salata ili dezert. Kako god, gastronomski užitak je zagarantovan. Za ovaj recept potrebno Vam je: •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 2 kašike •    plavi sir 100g •    kruška 2 komada •    med 2 kašike •    so, biber, začini po ukusu...

    Opširnije
  • Biancomangiare, sicilijanska lepotica

    Biancomangiare, sicilijanska lepotica

    11.02.2016.

    Biancomangiare, tradicionalna sicilijanska poslastica se na Siciliji priprema još od 12 veka. Napravite je sami, jer vam je potrebno svega nekoliko sastojaka: Potrebno je: •    1 lit bademovog mleka (može da posluži i kravlje), •     250 gr šećera,  •    100 gr skroba za kolače, •     Loacker čokolada (po želji može i kandirano voće, cimet, mleveni pistaći, sirupi ili rendana korica...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt