najbolja ulja italije

Slatki recepti

  • Čokoladni italijanski pirinač

    Čokoladni italijanski pirinač

    20.05.2015.

    Potrebno je: 180gr Riso Gallo pirinča 6dl mleka 80gr čokolade 2 kašike putera 50gr šećera malo cimeta 4 kašike slatke pavlake   Priprema: Preliti pirinač mlekom i zagrejati do ključanja, zatim smanjiti i kuvati 20 minuta, uz često mešanje. Dodati čokoladu, puter i šećer, pa kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre, dodati malo cimeta i slatku pavlaku. Ostaviti poklopljeno nekoliko minuta, sipati u činije i ukrasiti po želji. Prijatno!

    Opširnije
  • Sladoled sa maslinovim uljem

    Sladoled sa maslinovim uljem

    20.05.2015.

    Sastojci: 1, 3/4 šolje mleka ¼ šolje milerama ¼ kašičice soli ½ šolje plus 2 supene kašike šećera 4 velika žumanca ¼ šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja   Priprema: Pomešajte mleko, mileram, so i ½ šolje šećera da se u šerpi krčka na srednjoj vatri, mešajući da se otopi šećer; sklonite sa vatre. Umutiti žumanca i 2 kašike...

    Opširnije
  • Affogato

    Affogato

    20.05.2015.

    Da li ste probali italijanski Affogato, napitak na bazi kafe?

    Opširnije
  • Čokoladni mus sa maslinovim uljem

    Čokoladni mus sa maslinovim uljem

    20.05.2015.

    Potrebno je: 200 g crne čokolade (min. 60 % kakaa), 200 ml slate pavlake, 100 g šećera (odvojeno 50+50g), 3 jaja (odvojeni žumanci i belanci), 100 ml maslinovog ulja.   Priprema: Na pari rastopite čokoladu. Za to vreme izmiksajte žumanca sa polovinom šećera dok ne posvetli i postane penasto, i belanca sa drugom polovinom šećera u čvrst sneg. Pavlaku ulupajte da postane kao šlag. Rastopljenu čokoladu pomešate sa maslinovim uljem. Nakon toga,...

    Opširnije
  • Tortina mousse

    Tortina mousse

    19.05.2015.

    Za dve osobe potrebno je: 2 pakovanja Loacker Tortina, 125ml slatke pavlake, 1 kašika smeđeg šećera, 1 kesica želatina. Priprema: Rastopite želatin u hladnoj vodi. Izmrvite 4 komada Loacker Tortina i pomešajte sa slatkom pavlakom i šećerom. Tu smesu kuvajte dok ne proključa, zatim u to dodajte želatin. Dobro promešajte. Napunite 2 posude i držite u frižideru najmanje 3 sata. Ukrasite sa preostale 2 tortine i uživajte u ovoj neverovatnoj poslastici.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt