najbolja ulja italije

Biancomangiare, sicilijanska lepotica

Biancomangiare, sicilijanska lepotica

Biancomangiare, tradicionalna sicilijanska poslastica se na Siciliji priprema još od 12 veka. Napravite je sami, jer vam je potrebno svega nekoliko sastojaka:

Potrebno je:

•    1 lit bademovog mleka (može da posluži i kravlje),
•     250 gr šećera, 
•    100 gr skroba za kolače,
•    Loacker čokolada (po želji može i kandirano voće, cimet, mleveni pistaći, sirupi ili rendana korica limuna)
•    Po želji slatka pavlaka (nije po originalnom receptu)

Priprema:

Sjedinite sastojke i dobro promešajte tako da ne ostanu grudvice. 
Na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje, sačekajte da smesa počne da se zgušnjava, ali nemojte dozvoliti da provri. Ukoliko želite, u zgusnutu smesu dodajte slatku pavlaku.
Sklonite sa vatre i nekoliko minuta energično izmešajte. 
Sipajte smesu u posude ovlažene hladnom vodom (kao za puding) i ohladite u frižideru. Ohladjene prevrnuti na tacnu i ukrasiti Loacker čokoladom.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt