najbolja ulja italije

Čoko mafini sa sirom i maslinovim uljem

Čoko mafini sa sirom i maslinovim uljem

Zvuči nespojivo, ali sjajna kombinacija ukusa u ovim mafinima čini ih neodoljivom poslasticom, pogotovo za ljubitelje toplih napitaka. Odličan je saveznik uz kafu, čaj ili toplo mleko.

Potrebno Vam je:

Priprema:

Orahe ili bademe ispecite u tiganju, pa ih iseckajte na krupne komade. Maslac i Schogetten čokoladu mešajte u činiji iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu. Schogetten čokolada je praktična, jer, zbog već odvojenih kockica nije potrebno da je rendate. U to dodajte šećer i izmiksajte. Umutite jaja pa ih dodajte smesi koju neprestano mešate. Sveži sir usitnite viljuškom, pa pažljivo umešajte u dobijenu smesu. Tek na kraju umešajte brašno koje ste prethodno prosijali. Sve dobro izmešajte i dodajte prepečene bademe ili orahe. Izlijte u kalup za mafine i pecite 30 min na 170 stepeni.

Umak pripremite tako da umešate šećer u prahu, sok isceđenog limuna i Carapelli maslinovo ulje. Dobro promešajte dok se ne ujednači. Prelijte preko toplo pečenih mafina. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt