Čoko mafini sa sirom i maslinovim uljem
Zvuči nespojivo, ali sjajna kombinacija ukusa u ovim mafinima čini ih neodoljivom poslasticom, pogotovo za ljubitelje toplih napitaka. Odličan je saveznik uz kafu, čaj ili toplo mleko.
Potrebno Vam je:
- 80gr Schogetten tamne čokolade
- Carapelli maslinovo ulje
- 200gr putera
- 120gr sirovih oraha ili badema
- 3 jaja
- 60gr pšeničnog brašna
- 200gr Azucar Demero smeđeg šećera
- 100gr svežeg kravljeg sira
- So
- Limunov sok
- Šećer u prahu
Priprema:
Orahe ili bademe ispecite u tiganju, pa ih iseckajte na krupne komade. Maslac i Schogetten čokoladu mešajte u činiji iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu. Schogetten čokolada je praktična, jer, zbog već odvojenih kockica nije potrebno da je rendate. U to dodajte šećer i izmiksajte. Umutite jaja pa ih dodajte smesi koju neprestano mešate. Sveži sir usitnite viljuškom, pa pažljivo umešajte u dobijenu smesu. Tek na kraju umešajte brašno koje ste prethodno prosijali. Sve dobro izmešajte i dodajte prepečene bademe ili orahe. Izlijte u kalup za mafine i pecite 30 min na 170 stepeni.
Umak pripremite tako da umešate šećer u prahu, sok isceđenog limuna i Carapelli maslinovo ulje. Dobro promešajte dok se ne ujednači. Prelijte preko toplo pečenih mafina. Prijatno!