najbolja ulja italije

Čokoladni italijanski pirinač

Čokoladni italijanski pirinač

Potrebno je:

  • 180gr Riso Gallo pirinča
  • 6dl mleka
  • 80gr čokolade
  • 2 kašike putera
  • 50gr šećera
  • malo cimeta
  • 4 kašike slatke pavlake

 

Priprema:


Preliti pirinač mlekom i zagrejati do ključanja, zatim smanjiti i kuvati 20 minuta, uz često mešanje. Dodati čokoladu, puter i šećer, pa kuvati još par minuta. Skinuti sa vatre, dodati malo cimeta i slatku pavlaku. Ostaviti poklopljeno nekoliko minuta, sipati u činije i ukrasiti po želji. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt