najbolja ulja italije

Čokoladni mus sa maslinovim uljem

Čokoladni mus sa maslinovim uljem

Potrebno je:

  • 200 g crne čokolade (min. 60 % kakaa),
  • 200 ml slate pavlake,
  • 100 g šećera (odvojeno 50+50g),
  • 3 jaja (odvojeni žumanci i belanci),
  • 100 ml maslinovog ulja.

 

Priprema:

Na pari rastopite čokoladu. Za to vreme izmiksajte žumanca sa polovinom šećera dok ne posvetli i postane penasto, i belanca sa drugom polovinom šećera u čvrst sneg. Pavlaku ulupajte da postane kao šlag. Rastopljenu čokoladu pomešate sa maslinovim uljem. Nakon toga, smesi dodajte sve ostale sastojke, redom-krem od žumanaca, sneg od belanaca, pa ulupanu pavlaku. Pažljivo promešajte. Mus podelite u manje posude i hladite najmanje 4 sata. Po želji ukrasite voćem. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt