najbolja ulja italije

Italijanski svadbeni kolačići-pizzelle

Italijanski svadbeni kolačići-pizzelle

Potrebno je:
-3 jaja
 -3/4 šoljice šećera
 -1/2 šoljice rastopljenog maslaca
  -1 kašika ekstrakta vanile
  -1 3/4 šoljice brašna
  -2 kašičice praška za pecivo
U veliku činiju umutite jaja i šećer dok se ne sjedine. Umešajte u to rastopljeni maslac i vanilu. Dodati u to brašno i prašak za pecivo, i umesiti testo dok ne postane glatko.
Zagrejte kalup za pizzelle i premažite uljem (može da posluži i kalup za Bakin kolač). Sipajte jednu kašiku testa na svaki deo kalupa. Količina testa i vreme pečenja su relativni, zavise od kalupa za pečenje. Otprilike 20 do 45 sekundi, dok para više ne izlazi iz kalupa. Pažljivo izvadite kolačiće. Neka se potpuno ohlade.
Za čokolade pizzelle, dodajte 1/4 šoljice kakaa zajedno s brašnom i praškom za pecivo, 1/4 šoljice šećera i 1/4 kašičice više praška za pecivo. Uživajte!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt