Južnotirolska torta sa crvenim vinom
S pravom kažu da ako nekog želite da zavedete, pozovite u pomoć tamnu čokoladu i crveno vino. A kako se ova dva užitka savršeno uklapaju u torti, pogledajte u receptu koji smo pripremili za vas.
Vreme pripreme 1 h 20 min
Recept za 12 osoba
Sastojci:
- 250 g Azucar Demerara smeđeg šećera
- 100 Schogetten tamne čokolade
- 250 g putera
- 250 g brašna
- 4 jaja
- 1 kašičica cimeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin-šećera
- prstohvat soli
- 1 kašika kakaa
- malo limunovog soka
- 125 ml crvenog vina
Priprema:
Umutite puter, Azucar Demerara smeđi šećer, vanillin šećer, žumanca, cimet, kakao i sok od limuna dok ne dobijete penastu smesu. Postepeno umešajte crveno vino, pa lagano dodajte brašno i prašak za pecivo.
Na kraju dodajte čvrsto ulupana belanca. Podmažite plah za pečenje puterom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni, oko 50 minuta. Tortu premažite otopljenom tamnom čokoladom.