najbolja ulja italije

Južnotirolska torta sa crvenim vinom

Južnotirolska torta sa crvenim vinom

S pravom kažu da ako nekog želite da zavedete, pozovite u pomoć tamnu čokoladu i crveno vino. A kako se ova dva užitka savršeno uklapaju u torti, pogledajte u receptu koji smo pripremili za vas.

Vreme pripreme 1 h 20 min

Recept za 12 osoba

Sastojci:

  • 250 g Azucar Demerara smeđeg šećera
  • 100 Schogetten tamne čokolade
  • 250 g putera
  • 250 g brašna
  • 4 jaja
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašika kakaa
  • malo limunovog soka
  • 125 ml crvenog vina

 

Priprema:

Umutite puter, Azucar Demerara smeđi šećer, vanillin šećer, žumanca, cimet, kakao i sok od limuna dok ne dobijete penastu smesu. Postepeno umešajte crveno vino, pa lagano dodajte brašno i prašak za pecivo.

Na kraju dodajte čvrsto ulupana belanca. Podmažite plah za pečenje puterom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni, oko 50 minuta. Tortu premažite otopljenom tamnom čokoladom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt