Krostata sa marmeladom od pomorandže
Unesite duh Italije u svoj dom i napravite pravi italijanski tradicionalni deset – čuvenu krostatu. Poslužite je uz kafu ili čaj.
Recept za 10 osoba
Vreme pripreme: 50 min
Sastojci:
- 250 g brašna
- 100 g Azucar Demero smeđeg šećera
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 jaje
- 1 žumance
- 125 g margarina
- 300 g marmelade od pomorandže
- malo Demerara smeđeg šećera u prahu sa vanilom
Priprema:
Umutite jaja sa smeđim šećerom i dodajte margarin. U činiji pomešajte sve suve sastojke i sjedinite sa margarinom i jajima. Napravite loptu od testa i uvite je u providnu foliju.
Ostavite testo oko dva sta u frižideru, a nakon što ga izvadite, podelite ga na dva dela, od kojih prvi deo za podlogu treba da bude veći. Rastanjite prvi deo što tanje i postavite ga u okrugao pleh. Odsecite višak i izbušite osnovu od testa viljuškom. Preko toga sipajte marmeladu. Rastanjite drugi deo testa i naravite razne oblike koje ćete poređati preko kolača.
Pecite krostatu na oko 200 C, oko 35 minuta, dok ne porumeni odozgo. Kada je gotova možete je posuti prah šećerom.