najbolja ulja italije

Loacker hladni desert

Loacker hladni desert

Ova savršena kombinacija kremasto-hrskavog ukusa će Vas ostaviti bez daha! Jednostavan za pripremu, izuzetno ukusan i dekorativan, Loacker hladni desert je pravo rešenje za neočekivane goste, ali i za uživanje u vrelim, letnjim večerima. Napravite ga same:


Za četiri porcije potrebno Vam je:


•    8 komada Loacker Grand Pasticerria kokos
•    2 + 2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
•    250g mascarpone sira
•    1 jaje
•    1 kašika sušenog kokosa
•    8 nešpula-japanskih mušmula (mogu poslužiti i kajsije)
•    Limun


Priprema:


Ogulite i izrežite nešpule u male kocke. Stavite ih u činiju sa 2 kašike šećera, iscedite limun i kuvajte dok se sasvim ne sjedini. Nakon toga ohladite smesu na sobnoj temperaturi.
U međuvremenu umutite jaje sa ostalim šećerom dok ne postane paperjasta masa. Umešajte u mascarpone i dobro promešajte zajedno sa kokosovim brašnom.
Uzmite dekorativne čaše i kao prvi sloj sipajte sirup koji ste dobili od kuvanih nešpula, dodajte mascarpone krem i na kraju izmrvljene Loacker Grand Pasticerria kokos vafle koji će dati hrskavi ukus ovoj slatkoj harmoniji ukusa! Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt