najbolja ulja italije

Pirinčani kolač sa pomorandžom

Pirinčani kolač sa pomorandžom

Ne plašite se izazova u kuhinji, jer krajnji ishod ovog recepta je neobičan kolač sa savršenom aromom citrusa.

Sastojci:

Priprema:

Mleko usite u veliku šerpu zajedno sa izrendanim štapićem vanile, narendanom korom limuna i smeđim šećerom. Čim mleko provri, dodajte pirinač i smanjite vatru. Ostavite pirinač da se kuva oko 20 minuta. Pirinač treba da bude al dente, da upije mleko, ali da ima kremastu strukturu. Sklonite pirinač sa vatre, ostavite da se ohladi i odstranite kore limuna.

Umutite žumanca sa likerom od pomorandže dok ne dobijete kremastu mešavinu. U drugoj činiji umutite penasto belanca. Dodajte umućena žumanca u pirinač, a potom narendanu koru pomorandže i suvo grožđe. Nakon toga dodajte umućena belanca i sve pažljivo varjačom promešajte.

Namažite maslacem okrugli kalup i stavite hartiju za pečenje na dno. Obložite zidove hartijom za pečenje. Sipajte mešavinu u kalup i pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Kada je kolač gotov, okrenite ga iz pleha na tacnu, sklonite papir i pospite ga šećerom u prahu i narendanom korom pomorandže.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt