najbolja ulja italije

Sladoled sa maslinovim uljem

Sladoled sa maslinovim uljem

Sastojci:


1, 3/4 šolje mleka
¼ šolje milerama
¼ kašičice soli
½ šolje plus 2 supene kašike šećera
4 velika žumanca
¼ šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

Priprema:


Pomešajte mleko, mileram, so i ½ šolje šećera da se u šerpi krčka na srednjoj vatri, mešajući da se otopi šećer; sklonite sa vatre.
Umutiti žumanca i 2 kašike šećera u činiju dok ne dobijete penu, oko 2 minuta. Postepeno umutiti ½ šolje toplog mleka i mešavinu u žumanaca. Sipati smesu od žumanaca u mešavinu u šerpi. Kuvati na srednjoj vatri, mešajući neprestano, dok ne bude gusto, oko 2-3 minuta. U smesu dodati i umutiti ulje. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući. Ubaciti sladoled u friz najmanje četiti sata. Ukrasiti po želji. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt