najbolja ulja italije

Tirolski novčići sa anisom

Tirolski novčići sa anisom

Začin anis, veoma cenjen u južnotiroloskoj oblasti, ovom kolaču, koji je jedan od najukusnijih u ovoj regiji, daje autentičan lokalni ukus.

Vreme pripreme: 30 min

Recept za 4 osobe

Sastojci:

 

Priprema:

Preko pleha položite papir za pečenje. Mikserom izmešajte puter, koji je odstojao na sobnoj temperaturi, sa smeđim šećerom u prahu sa vanilom i sokom od limuna, dok masa ne postane lagana i penasta.

Postepeno umešajte žumanca, a zatim sa njima i jaja, dodajući jedno po jedno. Koristeći varjaču, lagano umešajte brašno i seme anisa u maslac i sjedinite sa smesom od jaja.

Sipajte smesu u špric za fil sa običnim vrhom i istisnite smesu veličine novčića direktno na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko šest minuta.

Kad se keksići prohlade, jedan namažite džemom a drugi položite preko. Napravite od tamne čokolade mrežaste šare po keksićima.

Mali savet: Testo će se prilikom pečenja proširiti, pa vodite računa da ostavite prostora između dva keksa. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt