najbolja ulja italije

Toskanske Frittelle

Toskanske Frittelle

Frittelle di Riso je tradicionalna toskanska poslastica, posvećena sv Josipu. Hrskave spolja i mekane iznutra, od ove poslastice ćete postati apsolutno zavisni. Nakon što jednom pripremite i probate Frittella di Riso, nećete se moći zaustaviti.

Potrebno je:

  • 1 litar mleka
  • 150 gr Riso Gallo Arborio pirinča
  • prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 50 gr. šećera
  • Izrendana kora 1 pomorandže
  • 1 kašika brašna
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu

Priprema:

Zagrejte mleko, Riso Gallo Arborio pirinač i so. Kuvajte dok pirinač ne omekša i počne da se raspada; ako je potrebno, dodajte više mleka tokom tog vremena. Zatim sklonite sa ringle da se ohladi, još bolje ako ga ostavite u frižider preko noći.
U veliku činiju pomešajte jaja, šećer, koru pomorandže i brašno. Dodajte kuvani pirinač i dobro izmešajte. Rukama oblikujte male kuglice i stavite ih na stranu. Zagrejte ulje za prženje, zatim pržite loptice dok sa svih strana ne porumene, oko 5 minuta. Iscedite ih na papirnim ubrusima, zatim pospite šećerom u prahu na po vrhu, dok su još tople. Buon appetito!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt