najbolja ulja italije

Basso maslinovo ulje od komine maslina - za ukusniju slavsku trpezu

Basso maslinovo ulje od komine maslina - za ukusniju slavsku trpezu

Maslinovo ulje ima široku primenu, počevši od kulinarstva, kozmetologije, do medicine. Vrlo je cenjeno kao dijetetski proizvod zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina.  Ima i onih koja su idealna za prženje, pečenje i kao preliv za salate, kao što je italijansko Basso maslinovo ulje od komine maslina.

Kada spremate slavsku trpezu, neka vam umesto običnog suncokretovog ulja, Basso maslinovo od komine maslina bude zamena. Idealno je za pripremanje skoro svih jela, pa je tako pogodno, bilo da spremate posno ili mrsno. Pripremanje slavske trpeze za domaćine je uvek pravi izazov. Svi imaju veliku želju da svoje goste ugoste na pravi način. Bilo da je slava u postu ili je mrsna, Basso maslinovo ulje je pogodno za sve vrste jela. Takođe, pogodno je i kada spremate obroke za vaše najvoljenije, kao i za zimnicu. Za pripremu ukusnog ajvara, Basso maslinovo ulje je pravi izbor. U ovim hladnijim danima, kada je već ishrana lošija, možemo je poboljšati birajući zdravije dodatke. Pošto se u ovo doba godine preporučuje obareno ili kuvano zeleno povrće, možete ga servirati preliveno Basso maslinovim uljem.

Jesen sa sobom nosi i depresiju, pa je jako važno otkloniti je redovnom ishranom, obroci se ne smeju preskakati. Na vašem meniju se trebaju naći testenine, pirinač i druge žitarice, prvenstveno u prepodnevnim obrocima jer prednost u otklanjanju depresije treba dati ugljenim hidratima, pa kada spremate testenine, najbolje bi bilo dodati im povrće i Basso maslinovo ulje. Neka vam hladni dani ne stvaraju probleme kada je hrana u pitanju.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt