najbolja ulja italije

Poklon na koji niko nije alergičan

Poklon na koji niko nije alergičan

Alergija na hranu iz godine u godinu sve je rasprostranjenija pojava, usled sve masovnijeg dodavanja veštačkih aditiva namirnicima. Alergijske reakcije mogu biti raznolike, od reakcija opasnih po život, kao što je anafilaktički šok, potom alergija koje zahvataju jedan od organa, do najčešćih reakcija na koži. Alergija na hranu najčešće se manifestuje oralnim putem, neprijatnim osećanjem svraba ili pečenja, često i otokom, a među najvećim izazivačima ovih neprijatnosti su orašasti plodovi, mleko, jaja, morski plodovi i žitarice. Kod odraslih osoba oko 90 odsto alergijskih reakcija na hranu upravo je zbog oraha, kikirikija, školjki i riba, dok su deca alergičnija na mleko, jaja i brašno.

Ipak, postoji i namirnica na koju gotovo niko nije alergičan, a to je ekstra devičansko maslinovo ulje. Detaljna istraživanja su dokazala da je ozbiljna reakcija na ekstra devičansko maslinovo ulje veoma retka. Čak i kožne alergijske reakcije kao što su kontaktni dermatitis ili osip su veoma retko zabeležene.

Ekstra devičansko maslinovo ulje pokazalo se kao jedna od najboljih namirnica za lečenje alergije kod svih osoba. Prvi korak u borbi protiv alergija je čišćenje jetre od toksina, jer je opterećenje jetre otrovnim materijama u direktnoj vezi sa pojavom alergija. Upravo je jedan od najefikasnijih i najjednostavnijih načina čišćenja jetre kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja sa sokom od pola limuna ujutru, na prazan stomak. Ovaj blatvoran ritual trebalo biste ponavljati nekoliko dana zaredom.  

Zahvaljujući bogatstvu nezasićenih masnih kiselina, antioksidanasa, vitamina E i polifenola, ovo vrhunsko prirodno ulje izuzetno je zdravo i korisno. Medicina je već odavno pridala ekstra devičanskom maslinovom ulju značajnu ulogu u zaštiti od visokog krvnog pritiska i moždanog udara, a novija istraživanja su mu pridodala i veliki značaj u borbi protiv alergija.

Iz svega navedenog zaključujemo da je ekstra devičansko maslinovo ulje pogodno i blagotvorno za sve. Zašto onda ne biste nekog obradovali nesvakidašnjim i krajnje originalnim poklonom, u veoma dekorativnom pakovanju. Spojite lepo i korisno i poklonite nekom Basso Amphora ekstra devičansko maslinovo ulje (poručite ovde). Biće vam zahvalni jer mislite na njih i njihovo zdravlje, što je svakako najvažnija stvar na svetu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt