najbolja ulja italije

Nova godina na južnotirolski način

Nova godina na južnotirolski način

Proslava Nove godine u Južnom Tirolu jedan je od lepših načina da se oprostite od stare i započnete novu godinu. Bilo da ste ljubitelj planinskih sela ili urbanijih zona zabave, Južni Tirol nudi sve. Vaše je samo da uz čašu šampanjca pozdravite staru i smelo zakoračite u 2017. godinu.

Južni Tirol nudi mnogo zabavnih i originalnih načina da provedete poslednje veče u godini sa porodicom ili prijateljima. Na primer, možete da ga proslavite u autentičnim i arhaičnim salašima, koji nude domaća ukusna jela i toplu i romantičnu atmosferu ili igrati do zore na nekom od gradskih trgova.

Za romantičare i zaljubljenike u planinu u posebno bajkovitom sećanju ostaće novogodišnja noć provedena u gradu Sexten, smeštenom u dolini Hochpustertal, podno Dolomita. Poseban užitak, tipičan za ovo mesto, je paljenje baklji u čast predaka, što za turiste predstavlja pravi spektakl.

Sportski fanovi će se prijatno iznenaditi ako se na dan uoči Nove godine nađu u gradu Bolzano. Naime, već tradicionalno, u ovom gradu se organizuje novogodišnja trka, koja vodi od starog grada do božićnog vašara. U popodnevnim časovima, grad se pretvara u pravu diskoteku na otvorenom, gde je do sitnih sati na više mesta moguće uživati u različitim muzičkim žanrovima. Posebno bez daha ostavljaju spektakularni vatrometi koji su iz godine u godinu sve lepši.

Kada u Meranu časovnik otkuca ponoć, posetioci ovog banjske oaze pustiće hiljade balona u čarobno novogodišnje nebo. Ovde Nova godina počinje otmeno, uz zvuke valcera i zvona. Tokom dana, Thermenplatzt rg i oblast Kurpromenade pretvoriće se u sjajna mesta za doček, a nakon ponoći bendovi i DJ-evi podgrejaće još više prazničnu atmosferu.

Oni koji Novu godinu ne vole da dočekaju uz veliku pompu, treba da posete dolinu Vinschgau. Iz godine u godinu, kao divna tradicija, novogodišnji koncert održava se u istrorijskom Marienberg manastiru. Ovde možete uživati u udobnoj, domaćoj atmosferi i ukusnoj kuhinji planinskih kuća, rasterećeni od svega i okruženi samo netaknutom prirodom. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt