najbolja ulja italije

Made in Italy- kvalitet, elegancija i udobnost

Made in Italy- kvalitet, elegancija i udobnost

Vitka Italijanka korača niz kamenu ulicu u elegantnoj haljini, u najnovijim ultra visokim potpeticama bez posustajanja...kosa joj leti na povetarcu...ova slika je utelovljenje italijanskog stava o modi, on se može postići samo kroz tradiciju prefinjenosti stvaranu kroz generacije.
 Danas je krilatica Made in Italy opšteprihvaćen sinonim za najkvalitetniju tekstilnu industriju krojenu prema najvišim modnim standardima. Brojni vrhunski modni dizajneri upravo su Italijani. Može se reći da je u krvi ovog naroda utemeljen istančan ukus za modu i eleganciju bilo koje vrste i Italijani bi se rado odrekli komfora da je ostvare.
Kako je sve počelo? Giovanni Battista Giorgini, italijan plemenitog porekla koji je radio kao stručnjak za uvoz za mnoge američke robne kuće, organizovao je prvu italijansku modnu reviju Visoke mode u svojoj kući u Firenci 12. februara 1951. godine. Revija je bila namenjena promociji italijanske mode, a u pozivnici su žene zamoljene da nose samo haljine italijanskih stilista. Tokom revije, američki kupci (koji su u Evropi, na reviji u Parizu bili samo par dana ranije) mogli su primetiti kako italijanski proizvodi, iako jeftiniji od francuskih, nisu bili ni lošiji niti manje zanimljivi. Naprotiv! Ovaj događaj je po mnogima početak italijanske mode kakvu znamo danas.
Moda u Italiji znači puno stvari, ali kao što naslov sugeriše, kvalitet, elegancija i udobnost su njeni temelji.
Italijanski muškarci i žene vole trajne stvari, i to se odražava i na njihovom odabiru modnih kombinacija. Oni kupuju odeću isključivo dobrog kvaliteta, koja duže ostaje eleganta, te dovoljno udobnu za nošenje u raznim prigodama. Dodir duhovitosti, čak, u tim kombinacijama nije isključen, a postali su prilično neizostavni deo italijanske odeće tokom poslednjih nekoliko decenija.
Biti moderan u Italiji nije opcija, samo je izraženije u nekim gradovima u odnosu na druge. Poslednji modni trendovi se beskrupulozno prate, od najmlađih do najstarijih Italijana. Moda je gotovo nacionalna strast i možete videti najnovije trendove samo jednim pogledom na trgove i ulice.
Ove karakteristike italijanske mode načinile su je svetskim liderom u raznim pravcima, bilo da je muška, ženska moda, lepota i make-up, ili modni dodaci. Italijanski stil je počeo suvereno vladati svetom, što se najjače osetilo sredinom prošlog stoleća. "Passerelle" u Milanu postavile su pravila. Neke od najmoćnijih modnih kuća sada Italiju smatraju svojim domom.
Verovatno da nema osobe koja bar jednom nije kupila ili poželela da kupi komad garderobe italijanskih dizajnera. Za to bar ne treba opravdanje niti poseno pojašnjenje. Dovoljno je reći Made in Italy. Jer za Italijane moda je stvar stava i karaktera.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt