najbolja ulja italije

Paradajz

  • Mutti Polpa – zdrav dodatak u jesenjim danima

    Mutti Polpa – zdrav dodatak u jesenjim danima

    15.09.2018.

    Jesenji dani nam polako dolaze u susret i sezonsko voće i povrće je prošlo. Sada je na redu priprema zimnice i želja za spremanjem hrane i okupljanje prijatelja. Ako uživate u kuvanju i eksperimentisanju u kuhinji i volite pripremanje testenina i raznih jela od povrća i mesa, tu je dodatak koji će vam svako jelo učiniti ukusnijim i zdravijim. Mutti Polpa od 400g je pravi izazov za gurmane i one koji dosta vremena provode u kuhinji.

    Opširnije
  • Nije teško biti sjajan kuvar uz Mutti pizza sos!

    Nije teško biti sjajan kuvar uz Mutti pizza sos!

    07.08.2018.

    Ako ste ljubitelj prave italijanske pizze i uopšteno njihove kuhinje i ako volite da pripremate testenine, Mutti pizza sos 400g je savršen sastojak. On je kremaste, kompaktne teksture i bogatog ukusa paradajza. Može se koristiti čak i razređen, neće izgubiti svoj ukus.

    Opširnije
  • Mutti cherry paradajz - ukus mediterana u tropskim danima

    Mutti cherry paradajz - ukus mediterana u tropskim danima

    09.06.2018.

    Razmišljate o tome šta da dodate kao prilog vašem omiljenom jelu? Želeli biste da to bude ukusno i zdravo, a u isto vreme da ne bude monotono i svakidašnje jer vas više mrzi da pripremate hranu, posebno u ovo doba godine kada su temperature tropske.

    Opširnije
  • Prijatelj u vrelim danima – Mutti pasata

    Prijatelj u vrelim danima – Mutti pasata

    26.05.2018.

    Zbog vrelih junskih dana koji su pred nama, za sve one koji u ovom periodu sve manje vremena provode u kuhinji i čekaju da prođe najveća temperatura da bi nešto spremili na brzinu, jedna od sjajnih ideja je pasirani paradajz.

    Opširnije
  • Omiljeno povrće italijanske kuhinje

    Omiljeno povrće italijanske kuhinje

    05.05.2018.

    U južnoj Italiji, paradajz je jedan od važnih sastojaka kuhinje. Svež ili kuvan u paradajz sosu, Italijanima je on omiljeno povrće. Nije bez razloga. Može se jesti u svakom obliku i u bilo koje doba godine. Zanimljivo je da što ga više kuvate, to je zdraviji! Zato ga Italijani obožavaju i rado koriste u skoro svakom jelu.

    Opširnije
  • Paradajz – neizostavan na prolećnoj trpezi

    Paradajz – neizostavan na prolećnoj trpezi

    27.04.2018.

    U vreme kada krenu topli prolećni dani i lagana ishrana, najviše se unosi sveže i neobrađeno voće i povrće, obroci se spremaju bez mnogo masti, a jedan od omiljenih sastojaka koji se dodaju hrani i salatama je paradajz, bilo svež ili prerađen.

    Opširnije
  • Paradajz i proleće – vreme je za “spremanje”

    Paradajz i proleće – vreme je za “spremanje”

    10.04.2018.

    Proleće je tu i vreme je za pospremanje, ne samo životnog prostora, već i organizma. Zimski meseci, zahvalljujući proslavama, jakom i kaloričnom hranom, ostavili su nam u nasleđe par kilograma viška, I ne samo to već i malaksalost i umoran izgled. Čak i ako ste bili disciplinovani, detoksikacija će vam dobro doći da očistite organizam i „probudite“ metabolizam.

    Opširnije
  • Pelat – Italijani najbolje znaju

    Pelat – Italijani najbolje znaju

    03.04.2018.

    Jela sa paradajzom oduvek su bila nezaobilazan deo bogate italijanske kuhinje. Čak su i naučna istraživanja dokazala da prerađeni paradajz sadrži višu koncentraciju likopena od svežeg, što za retko koje voće i povrće važi da u prerađenom obliku ima više nutrijenata od sirovih plodova.

    Opširnije
  • Paradajz – italijanski trademark

    Paradajz – italijanski trademark

    17.03.2018.

    Paradajz je bio potpuna nepoznanica Evropljanima sve dok ih istraživači u 16. veku nisu doneli iz Novog sveta, odnosno Amerike. Dok se Italijani nisu upoznali sa ovim rajskim plodom, njihova ishrana bila je bazirana na mediteranskoj kuhinjii i namirncana koje su i danas u potpunosti zastupljenje, kao što su masline, testenina, riba

    Opširnije
  • Znate li šta je likopen?

    Znate li šta je likopen?

    13.05.2017.

    Često se susrećemo sa pojmom likopen, znamo da je sastojak termički obrađenog paradajza i da je veoma zdrav. U današnjem tekstu detaljnije ćemo vas upoznati sa svim pogodnostima i uticajima na zdravlje ovog, moglo bi se reći, čudotvornog stanovnika paradajza.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt