najbolja ulja italije

Paradajz

  • Omiljeno povrće italijanske kuhinje

    Omiljeno povrće italijanske kuhinje

    05.05.2018.

    U južnoj Italiji, paradajz je jedan od važnih sastojaka kuhinje. Svež ili kuvan u paradajz sosu, Italijanima je on omiljeno povrće. Nije bez razloga. Može se jesti u svakom obliku i u bilo koje doba godine. Zanimljivo je da što ga više kuvate, to je zdraviji! Zato ga Italijani obožavaju i rado koriste u skoro svakom jelu.

    Opširnije
  • Paradajz – neizostavan na prolećnoj trpezi

    Paradajz – neizostavan na prolećnoj trpezi

    27.04.2018.

    U vreme kada krenu topli prolećni dani i lagana ishrana, najviše se unosi sveže i neobrađeno voće i povrće, obroci se spremaju bez mnogo masti, a jedan od omiljenih sastojaka koji se dodaju hrani i salatama je paradajz, bilo svež ili prerađen.

    Opširnije
  • Paradajz i proleće – vreme je za “spremanje”

    Paradajz i proleće – vreme je za “spremanje”

    10.04.2018.

    Proleće je tu i vreme je za pospremanje, ne samo životnog prostora, već i organizma. Zimski meseci, zahvalljujući proslavama, jakom i kaloričnom hranom, ostavili su nam u nasleđe par kilograma viška, I ne samo to već i malaksalost i umoran izgled. Čak i ako ste bili disciplinovani, detoksikacija će vam dobro doći da očistite organizam i „probudite“ metabolizam.

    Opširnije
  • Pelat – Italijani najbolje znaju

    Pelat – Italijani najbolje znaju

    03.04.2018.

    Jela sa paradajzom oduvek su bila nezaobilazan deo bogate italijanske kuhinje. Čak su i naučna istraživanja dokazala da prerađeni paradajz sadrži višu koncentraciju likopena od svežeg, što za retko koje voće i povrće važi da u prerađenom obliku ima više nutrijenata od sirovih plodova.

    Opširnije
  • Paradajz – italijanski trademark

    Paradajz – italijanski trademark

    17.03.2018.

    Paradajz je bio potpuna nepoznanica Evropljanima sve dok ih istraživači u 16. veku nisu doneli iz Novog sveta, odnosno Amerike. Dok se Italijani nisu upoznali sa ovim rajskim plodom, njihova ishrana bila je bazirana na mediteranskoj kuhinjii i namirncana koje su i danas u potpunosti zastupljenje, kao što su masline, testenina, riba

    Opširnije
  • Znate li šta je likopen?

    Znate li šta je likopen?

    13.05.2017.

    Često se susrećemo sa pojmom likopen, znamo da je sastojak termički obrađenog paradajza i da je veoma zdrav. U današnjem tekstu detaljnije ćemo vas upoznati sa svim pogodnostima i uticajima na zdravlje ovog, moglo bi se reći, čudotvornog stanovnika paradajza.

    Opširnije
  • Upoznajte prirodan paradajz

    Upoznajte prirodan paradajz

    03.01.2017.

    Proizvodi od paradajza oduvek su bili nezaobilazan deo bogate italijanske kuhinje. Čak su i naučna istraživanja dokazala da prerađeni paradajz sadrži višu koncentraciju likopena od svežeg, što za retko koje voće i povrće važi da u prerađenom obliku ima više nutrijenata od sirovih plodova. Sigurno ste sada u dilemi kojim proizvodima od paradajza ukazati poverenje? Polazite od toga da se prilikom prerade svakog proizvoda koriste razni “prateći...

    Opširnije
  • Tajna lepote leži u paradajzu

    Tajna lepote leži u paradajzu

    11.08.2015.

    Osim što je zdrav, dekorativan i ukusan, paradajz je odavno poznat kao moćno sredstvo u službi lepote. Tajna ove činjenice leži u likopenu koje paradajz obilato sadrži. Želite li da Vaša koža postane jača, nežnija i da zdravo sija? Naravno da želite. Paradajz je pravi način da to i postignete. Ali kako naći kvalitetan paradajz u svako doba godine? Srećom, postoje vrhunski, italijanski proizvodi od paradajza na našem tržištu, kao što je Mutti ,...

    Opširnije
  • Paradajz dijeta

    Paradajz dijeta

    18.06.2015.

    Dragi naši, dajte šansu paradajzu i on će vam višestruko uzvratiti. Evo kako! Ne samo da će vam pomoći da skinete suvišne kilograme, već će vaš organizam očistiti od toksina. Predstavljamo vam paradajz dijetu, kojom za samo pet dana možete da smršate i do 3,5 kilograma. 1. dan Doručak: 2 kriške tosta namaznih krem sirom i po jednom šnitom šunke 2 dl soka od paradajza Ručak: Hladni gaspačo Skuvati 500 g Mutti pelat...

    Opširnije
  • Paradajz - crveno zdravlje

    Paradajz - crveno zdravlje

    19.05.2015.

    Paradajz, neopravdano nazivan povrćem, je zapravo voće koji sa pravom zaslužuje da nosi atribut „rajski“. Vrlo je korisna i zdrava namirnica, bogata raznovrsnim nutrijentima. Može se pripremati na mnogo načina i zbog toga neizostavan je deo zdrave ishrane.   Likopen – moćni crveni pigment Paradajz je najviše poznat po visokom sadržaju likopena. Likopen je snažan antioksidans neophodan ljudskom organizmu, štiteći ga od mnogih bolesti. Zalužan je i...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt