najbolja ulja italije

Paradajz

  • Recite zbogom aditivima

    Recite zbogom aditivima

    03.11.2018.

    Većina nas spada u grupu prosečnih konzumenata i ukoliko se dovoljno ne informišemo, jednostavno nećemo znati šta jedemo. Prema podacima do koje je nauka došla, čak 90 odsto štetnih materija unosimo upravo hranom. Procenat je, može se reći, zastrašujuć.

    Opširnije
  • Mutti pasirani paradajz u briku - omiljeni dodatak jelima

    Mutti pasirani paradajz u briku - omiljeni dodatak jelima

    23.10.2018.

    Stigao je period kada polako prelazimo na zimnicu i malo nezdraviju hranu. Većina nas uglavnom priprema tople čorbe i testenine, pice... Za one koji obožavaju dodatak paradajza u skoro svako jelo, a biraju da to bude i kvalitetno i ukusno, tu je Mutti pasirani paradajz u briku od 500ml.

    Opširnije
  • Mutti Polpa – zdrav dodatak u jesenjim danima

    Mutti Polpa – zdrav dodatak u jesenjim danima

    15.09.2018.

    Jesenji dani nam polako dolaze u susret i sezonsko voće i povrće je prošlo. Sada je na redu priprema zimnice i želja za spremanjem hrane i okupljanje prijatelja. Ako uživate u kuvanju i eksperimentisanju u kuhinji i volite pripremanje testenina i raznih jela od povrća i mesa, tu je dodatak koji će vam svako jelo učiniti ukusnijim i zdravijim. Mutti Polpa od 400g je pravi izazov za gurmane i one koji dosta vremena provode u kuhinji.

    Opširnije
  • Nije teško biti sjajan kuvar uz Mutti pizza sos!

    Nije teško biti sjajan kuvar uz Mutti pizza sos!

    07.08.2018.

    Ako ste ljubitelj prave italijanske pizze i uopšteno njihove kuhinje i ako volite da pripremate testenine, Mutti pizza sos 400g je savršen sastojak. On je kremaste, kompaktne teksture i bogatog ukusa paradajza. Može se koristiti čak i razređen, neće izgubiti svoj ukus.

    Opširnije
  • Mutti cherry paradajz - ukus mediterana u tropskim danima

    Mutti cherry paradajz - ukus mediterana u tropskim danima

    09.06.2018.

    Razmišljate o tome šta da dodate kao prilog vašem omiljenom jelu? Želeli biste da to bude ukusno i zdravo, a u isto vreme da ne bude monotono i svakidašnje jer vas više mrzi da pripremate hranu, posebno u ovo doba godine kada su temperature tropske.

    Opširnije
  • Prijatelj u vrelim danima – Mutti pasata

    Prijatelj u vrelim danima – Mutti pasata

    26.05.2018.

    Zbog vrelih junskih dana koji su pred nama, za sve one koji u ovom periodu sve manje vremena provode u kuhinji i čekaju da prođe najveća temperatura da bi nešto spremili na brzinu, jedna od sjajnih ideja je pasirani paradajz.

    Opširnije
  • Omiljeno povrće italijanske kuhinje

    Omiljeno povrće italijanske kuhinje

    05.05.2018.

    U južnoj Italiji, paradajz je jedan od važnih sastojaka kuhinje. Svež ili kuvan u paradajz sosu, Italijanima je on omiljeno povrće. Nije bez razloga. Može se jesti u svakom obliku i u bilo koje doba godine. Zanimljivo je da što ga više kuvate, to je zdraviji! Zato ga Italijani obožavaju i rado koriste u skoro svakom jelu.

    Opširnije
  • Paradajz – neizostavan na prolećnoj trpezi

    Paradajz – neizostavan na prolećnoj trpezi

    27.04.2018.

    U vreme kada krenu topli prolećni dani i lagana ishrana, najviše se unosi sveže i neobrađeno voće i povrće, obroci se spremaju bez mnogo masti, a jedan od omiljenih sastojaka koji se dodaju hrani i salatama je paradajz, bilo svež ili prerađen.

    Opširnije
  • Paradajz i proleće – vreme je za “spremanje”

    Paradajz i proleće – vreme je za “spremanje”

    10.04.2018.

    Proleće je tu i vreme je za pospremanje, ne samo životnog prostora, već i organizma. Zimski meseci, zahvalljujući proslavama, jakom i kaloričnom hranom, ostavili su nam u nasleđe par kilograma viška, I ne samo to već i malaksalost i umoran izgled. Čak i ako ste bili disciplinovani, detoksikacija će vam dobro doći da očistite organizam i „probudite“ metabolizam.

    Opširnije
  • Pelat – Italijani najbolje znaju

    Pelat – Italijani najbolje znaju

    03.04.2018.

    Jela sa paradajzom oduvek su bila nezaobilazan deo bogate italijanske kuhinje. Čak su i naučna istraživanja dokazala da prerađeni paradajz sadrži višu koncentraciju likopena od svežeg, što za retko koje voće i povrće važi da u prerađenom obliku ima više nutrijenata od sirovih plodova.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt