Paradajz
Recite zbogom aditivima
03.11.2018.Većina nas spada u grupu prosečnih konzumenata i ukoliko se dovoljno ne informišemo, jednostavno nećemo znati šta jedemo. Prema podacima do koje je nauka došla, čak 90 odsto štetnih materija unosimo upravo hranom. Procenat je, može se reći, zastrašujuć.
OpširnijeMutti pasirani paradajz u briku - omiljeni dodatak jelima
23.10.2018.Stigao je period kada polako prelazimo na zimnicu i malo nezdraviju hranu. Većina nas uglavnom priprema tople čorbe i testenine, pice... Za one koji obožavaju dodatak paradajza u skoro svako jelo, a biraju da to bude i kvalitetno i ukusno, tu je Mutti pasirani paradajz u briku od 500ml.
OpširnijeMutti Polpa – zdrav dodatak u jesenjim danima
15.09.2018.Jesenji dani nam polako dolaze u susret i sezonsko voće i povrće je prošlo. Sada je na redu priprema zimnice i želja za spremanjem hrane i okupljanje prijatelja. Ako uživate u kuvanju i eksperimentisanju u kuhinji i volite pripremanje testenina i raznih jela od povrća i mesa, tu je dodatak koji će vam svako jelo učiniti ukusnijim i zdravijim. Mutti Polpa od 400g je pravi izazov za gurmane i one koji dosta vremena provode u kuhinji.
OpširnijeNije teško biti sjajan kuvar uz Mutti pizza sos!
07.08.2018.Ako ste ljubitelj prave italijanske pizze i uopšteno njihove kuhinje i ako volite da pripremate testenine, Mutti pizza sos 400g je savršen sastojak. On je kremaste, kompaktne teksture i bogatog ukusa paradajza. Može se koristiti čak i razređen, neće izgubiti svoj ukus.
OpširnijeMutti cherry paradajz - ukus mediterana u tropskim danima
09.06.2018.Razmišljate o tome šta da dodate kao prilog vašem omiljenom jelu? Želeli biste da to bude ukusno i zdravo, a u isto vreme da ne bude monotono i svakidašnje jer vas više mrzi da pripremate hranu, posebno u ovo doba godine kada su temperature tropske.
OpširnijePrijatelj u vrelim danima – Mutti pasata
26.05.2018.Zbog vrelih junskih dana koji su pred nama, za sve one koji u ovom periodu sve manje vremena provode u kuhinji i čekaju da prođe najveća temperatura da bi nešto spremili na brzinu, jedna od sjajnih ideja je pasirani paradajz.
OpširnijeOmiljeno povrće italijanske kuhinje
05.05.2018.U južnoj Italiji, paradajz je jedan od važnih sastojaka kuhinje. Svež ili kuvan u paradajz sosu, Italijanima je on omiljeno povrće. Nije bez razloga. Može se jesti u svakom obliku i u bilo koje doba godine. Zanimljivo je da što ga više kuvate, to je zdraviji! Zato ga Italijani obožavaju i rado koriste u skoro svakom jelu.
OpširnijeParadajz – neizostavan na prolećnoj trpezi
27.04.2018.U vreme kada krenu topli prolećni dani i lagana ishrana, najviše se unosi sveže i neobrađeno voće i povrće, obroci se spremaju bez mnogo masti, a jedan od omiljenih sastojaka koji se dodaju hrani i salatama je paradajz, bilo svež ili prerađen.
OpširnijeParadajz i proleće – vreme je za “spremanje”
10.04.2018.Proleće je tu i vreme je za pospremanje, ne samo životnog prostora, već i organizma. Zimski meseci, zahvalljujući proslavama, jakom i kaloričnom hranom, ostavili su nam u nasleđe par kilograma viška, I ne samo to već i malaksalost i umoran izgled. Čak i ako ste bili disciplinovani, detoksikacija će vam dobro doći da očistite organizam i „probudite“ metabolizam.
OpširnijePelat – Italijani najbolje znaju
03.04.2018.Jela sa paradajzom oduvek su bila nezaobilazan deo bogate italijanske kuhinje. Čak su i naučna istraživanja dokazala da prerađeni paradajz sadrži višu koncentraciju likopena od svežeg, što za retko koje voće i povrće važi da u prerađenom obliku ima više nutrijenata od sirovih plodova.
Opširnije