najbolja ulja italije

Omiljeno povrće italijanske kuhinje

Omiljeno povrće italijanske kuhinje

U južnoj Italiji, paradajz je jedan od važnih sastojaka kuhinje. Svež ili kuvan u paradajz sosu, Italijanima je on omiljeno povrće. Nije bez razloga. Može se jesti u svakom obliku i u bilo koje doba godine. Zanimljivo je da što ga više kuvate, to je zdraviji! Zato ga Italijani obožavaju i rado koriste u skoro svakom jelu.

Postoji mnogo vrsta i oblika ove rajske biljke, a jedan od njih je izdužena vrsta koja ima malo semenki i zato je omiljena za pripremanje gustih soseva. Kao i svi Mutti proizvodi i Mutti pelati je rezultat strogog odabira najkvalitetnijeg italijanskog paradajza, pripremljen da se očuva svežina.

Oljušten, ceo paradajz bez kožice, sačuvan u svom originalnom čvrstom stanju, sjajan je za pripremu vašeg omiljenog jela sa mesom, odličan je i za pripremu soseva i drugih jela koja zahtevaju duže vreme pripremanja. Posebno u ovim toplim danima, Mutti pelati je odličan i jako zdrav jer se specijalnom tehnologijom njegova kora otklanja obradom na pari i tako oguljen ostaje zdrav i neoštećen, bez loših zelenih delova.

Prekriven samo njegovim kremastim sosom, njegov kvalitet duže traje, pa je pogodan i kao ukras na picama. Nakon otvaranja čuva se u frižideru u nemetalnoj posudi.

Za one koji žele da obraduju voljenu osobu ukusnom večerom, ovo je zdrav dodatak koji ima čitavo obilje vitamina i minerala. Priroda se pobrinula da ovo povrće nikad ne dosadi i zato, neka vam Mutti pelati uvek bude pri ruci!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt