Pirinač
Riso Gallo Risotto – osetite čari omiljenog italijanskog pirinča
09.01.2019.Došlo je vreme kada se zdrava ishrana preferira sve više, ali u zimskom periodu kada krenu praznici, malo je teže odoleti bogatoj trpezi. Srećom, postoje zdrave namirnice koje su dostupne tokom cele godine, a praktične za pripremu čak i za one koji ne vole da kuvaju.
OpširnijeIdeja za zdrav i ukusan obrok uz Riso Gallo pirinač
28.08.2018.Došlo je vreme za pripremanje obroka, a vi nemate ideju šta da spremite, a da to bude lako i zdravo istovremeno. Većini se često dešava da nemaju ideju, a još manje vremena i volje. Ono što je uvek pravi i nepogrešiv izbor kada je zdrav obrok u pitanju, to je rižoto, a ako ste od onih koji biraju kvalitet, onda je tu Riso Gallo Risotto od 1kg.
OpširnijeRiso Pronto Sant Andrea pirinač dugog zrna - zdrav i brz obrok
18.08.2018.Koliko puta se desilo da nemate ideju šta da pripremite za ručak? Ako ste od onih koji su uvek u žurbi i imaju jako malo vremena za spremanje hrane, ne brinite, uvek ima rešenje.
OpširnijeRiso Gallo italijanski pirinač dugog zrna-zdravlje na usta ulazi!
10.07.2018.Da biste svaki dan imali zdrav, ukusan i lagan obrok, a uz to i brzu prirpremu, tu je Riso Gallo Long Grain 1kg. Verovatno se pitate zašto baš dugo zrno.
OpširnijeRiso Gallo Rissoto Šafran - malo zrno sa mnogo prednosti
23.06.2018.Da li i vi nemate ideju šta ćete za ručak? Jako česta rečenica sada kad je najveći problem provoditi vreme u kuhinji. U letnjim danima tražimo samo jednostavne i brze recepte i jedemo mnogo manje nego zimi. Olakšavajuća okolnost je ta da postoje razni recepti za obroke koji se vrlo lako i brzo spreme. Jedan od takvih je RisoGalloRisottoPronto Šafran koji se sprema za svega 12 minuta!
OpširnijeRiso pronto integrale za sve koji se zdravo hrane
29.05.2018.Sa vrelim danima koje nam donosi kraj proleća, dolaze dani kada neki imaju problema sa snom, a neki čekaju da prođe ona najveća temperatura jer imaju problema sa tim kako da se hrane u skladu sa spoljnom temperaturom. Poznato je da je sa toplijim danima i manja želja za hranom, pa samim tim i potražnja za receptima koji ne zahtevaju vremenski dug period pripremanja.
OpširnijeZa one koji žive brzo - Riso Gallo Blond integrale
12.05.2018.Mnogo je onih koji imaju dosta obaveza, što na poslu, što kod kuće, oko dece, a u ovo doba godine i oko sređivanja dvorišta. Brzo se živi i sve je manje vremena za pripremanje obroka.
OpširnijePirinač za organizam bez toksina
24.04.2018.Hteli mi to ili ne, svoje zdravlje često narušavamo nekvalitetnom, a ponekad i štetnom hranom. Vremenom štetne materije naprave takvu deponiju u organizmu da su malaksalost, pospanost, razdražljivost I opšti pad imuniteta neizostavni. Deponije kvare normalan ritam rada organizma i ljudi počinju da se osećaju veoma loše.
OpširnijeŽivite brzo? Hranite se zdravo.
27.03.2018.Kako odgovoriti na zahteve današnjice, koja diktira rapidan tempo i pritom brinuti o sebi, svom zdravlju, svom izgledu? U današnje vreme ubrzanog ritma nezdrave navike vrbuju nas sa svih strana i hteli mi to ili ne, podležemo pod njihov uticaj. A onda na sto dolaze slabija efikasnost na poslu, loš izgled i stanje organizma a samim tim i nezadovoljstvo sobom. Kako bismo izbegli zakve probleme često nam je potreban podsticaj.
OpširnijePirinač je rođen u vodi, ali umire u vinu
18.06.2015.Sigurno niste znali da je Italija jedan od svetskih lidera u proizvodnji i preradi pirinča . O tome kako je pirinač dospeo u Italiju, mogu se čuti razne teorije. Prema istorijskim podacima, za pirinač su znali još stari Rimljani, dok mnogi smatraju da su ga na Siciliju doneli Arapi krajem prvog milenijuma. Istoričari hrane uglavnom se slažu da pirinač došao u Evropu putem Indije. U početku, pirinač nije korišćen kao sastojak u kuvanju, već je bio cenjen zbog...
Opširnije