najbolja ulja italije

Pirinač za organizam bez toksina

Pirinač za organizam bez toksina

Hteli mi to ili ne, svoje zdravlje često narušavamo nekvalitetnom, a ponekad i štetnom hranom. Vremenom štetne materije naprave takvu deponiju u organizmu da su malaksalost, pospanost, razdražljivost I opšti pad imuniteta neizostavni. Deponije kvare normalan ritam rada organizma i ljudi počinju da se osećaju veoma loše. Stoga, veoma je važno da shvatimo da čišćenje organizma od toksina nije samo “trendseterska” fama, već jena od važnih stavki očuvanja imuniteta. Postoje razne metode detoksikacije a jedna od posebno hvaljenih je i detoksikacija organizma pirinčem.

Postupak je veoma jednostavan - uzmite običan pirinač, toliko supenih kašika koliko imate godina, pa ga dobro isperite i naspite u staklenu teglu. Teglu napunite toplom prokuvanom vodom, zatvorite poklopcem i ostavite u frižider. Ujutru svu vodu iscedite i uzmite jednu punu supenu kašiku pirinča i kuvajte ga 3-4 minuta bez soli, u posebnoj vodi. Pojedite ga na prazan stomak, poželjno do pola osam ujutru. Preostali pirinač ponovo zalijte prokuvanom ohlađenom vodom i ostavite u frižider do sledećeg jutra. Ovu proceduru za čišćenje organizma ponavljajte svaki dan, dok ima pirinča u tegli.

Tajna metode se krije u zrnu pirinča, koje ima kristalnu strukturu. Pirinač se vari u crevima, a ne u želucu, pa tako njegova zrna deluju kao svojevrsni upijač. Ovom metodom pročišćava se organizma od toksina, teških metala i drugih štetnih materija. Čišćenje organizma pirinčem pomaže da se normalizuje metabolizam i reguliše višak telesne težine. Posle uzimanja pirinča ujutru poželjno je da ne jedete i ne pijete najmanje tri sata. Posle dve nedelje počinje pravo čišćenje organizma. Posle određenog vremena uzimanja pirinča aktivira se samočišćenje organizma, što će se i nastaviti samo, posle tretmana u roku od nekoliko meseci.

A da biste ovu kuru sproveli na najzdraviji način, potreban vam je isto takav pirinač. Preporuka nutricionista je Riso Pronto Indica, koji spada u visokokvalitetne pirinče dugog zrna i svojim specifičnim, finim ukusom predstavlja najprodavaniji, najpopularniji i najkonzumiraniji pirinač. Uzgajan u Italiji, u regionu Novara-Vercelli-Pavia-Ferrara, jasnim geografskim poreklom garantuje posebnost i kvalitet. Prilikom kuvanja zrna Indica pirinča ostaju cela i ne lepe se što kuvanje čini jednostavnijim, a kulinarske specijalitete vizuelno lepšim, te će vam i nakon jutarnje kure, ovakav pirinač oplemeniti svako naredno jelo. Njegov suptilan ukus čini ga idealnim za veliki broj internacionalnih i domaćih jela.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt