Riso Gallo Risotto – osetite čari omiljenog italijanskog pirinča
Došlo je vreme kada se zdrava ishrana preferira sve više, ali u zimskom periodu kada krenu praznici, malo je teže odoleti bogatoj trpezi. Srećom, postoje zdrave namirnice koje su dostupne tokom cele godine, a praktične za pripremu čak i za one koji ne vole da kuvaju. Među njima je i italijanski Riso Gallo Risotto (poručite ga OVDE).
U čemu je tajna? Riso Gallo Risotto je najpoznatiji i najpopularniji italijanski pirinač za pravljenje rižota. Ima jedro, kratko zrno i visok sadržaj skroba, koji mu daje savršenu ravnotežu kremastog ukusa, što ga čini idealnim za tradicionalni, italijanski rižoto! Zašto je veoma važno uvesti rižoto u ishranu? Redovno konzumiranje ima pozitivan uticaj na naše zdravlje. Ova namirnica organizam snabdeva energijom vrlo brzo i to je jako važno za one koji mnogo rade i imaju malo vremena za pripremanje hrane. Normalizuje nivo šećera u krvi i odličan je izvor vitamina B1. Osobe koje na meniju imaju često ovu žitaricu, manje su sklone problemima sa kožom, visokim krvnim pritiskom i bolestima srca! Ne sadrži štetne masnoće, holesterol niti natrijum i zbog toga je često deo balansiranih dijeta. Idealan je i za one koji se pridržavaju posta jer se odlično slaže sa povrćem i sa svim dodacima koji ga čine još zdravijim i ukusnijim. Ne samo da ova sorta riže zadržava savršeni „al dente“ stil, što ga čini popularnim među kuvarima, već se veoma skladno vezuje sa svim sastojcima, stvarajući savršen rezultat!
S obzirom da je bogat ugljenim hidratima, pomaže normalnom funkcionisanju mozga. Odličan je izvor minerala i vitamina D, koji je jako važan u ovo doba godine jer ga tad najmanje imamo u organizmu. Sadrži kalcijum, gvožđe, a bogat je i vlaknima. Obogatite vašu prazničnu trpezu i pustite mašti na volju jer Riso Gallo Risotto se vrlo lako i brzo priprema, a oduševiće sve vaše goste jer prilikom kuvanja zrno ostaje celo, a ukus je prepoznatljiv. Prijatno!