najbolja ulja italije

Zanimljivosti

  • Arborio pirinač -  dragulj među zrnevljem

    Arborio pirinač - dragulj među zrnevljem

    13.03.2018.

    Pirinač je jedna od najstarijih žitarica i pretpostavlja se da je gajen još pre 12 hiljada godina u podnožju Himalaja. Bio je poznat Grcima i Rimljanima, pre mnogo vekova, u Maroko su ga doneli Arapi a odatle se proširio po celoj Evropi. Od 16. veka, pirinač je poznat skoro u svim zemljama.

    Opširnije
  • Skuša – jer je lek za sve

    Skuša – jer je lek za sve

    10.03.2018.

    Koliko je riba zdrava, verujemo da vam je svima jako dobro znano. Riba obiluje proteinima i zdravim masnim kiselinama i kao takva predstavlja suvi izvor zdravlja. A na samom vrhu neprikosnoveno se nalazi skuša.

    Opširnije
  • Na sastanak kao Italijani

    Na sastanak kao Italijani

    07.03.2018.

    Htele to da priznaju ili ne, sutra je poseban dan za dame. Ukoliko baš sutra treba da izađete na sastanak sa osobom koja vas je zaintrigirala, poslušajte savete planetarno poznatih zavodnika – Italijana.

    Opširnije
  • Dan žena u Rimu – romantika, ne kliše

    Dan žena u Rimu – romantika, ne kliše

    05.03.2018.

    Ove godine četvrtak je rezervisan za Dan žena. Ukoliko svoju partnerku ne možete iznenaditi dužim odmorom, onda neka bar tih dva dana predstojećeg vikenda budu rezervisani samo za nju. Odvedite je na romantični vikend odmor u Italiju, a gde najbolje – svi putevi vode u Rim. Šta bi lepše moglo da predstavi vašu ljubav i zahvalnost od odmora na posebnom mestu, koje pruža mnoštvo zabavnih i relaksirajućih aktivnosti.

    Opširnije
  • Gremolata – javna tajna italijanske kuhinje

    Gremolata – javna tajna italijanske kuhinje

    26.02.2018.

    Da li ste možda čuli za gremolatu, tradicionalni italijanski začin bez koga je njihova kuhinja skoro pa nezamisliva? Ako niste, otkrivamo vam sve tajne ovog začina.

    Opširnije
  • Vrhunska pasta – korak po korak

    Vrhunska pasta – korak po korak

    20.02.2018.

    Bilo koja lista, bilo koja internacionalna kuhinja, bilo koji kontinent – svi će se složiti u jednom. Pasta je jelo koje se uvek nalazi u top 5 specijaliteta. Ovaj ponos mediteranske kuhinje danas je sastavni deo ishrane većine ljudi na planeti.

    Opširnije
  • Italijanke - kraljice hedonizma

    Italijanke - kraljice hedonizma

    17.02.2018.

    Italija je biser Evrope, a i sveta, po mnogo čemu, pa tako i po svojim damama. Italijanke su poznate po fatalnoj lepoti kojoj i najokoreliji kritičari teško pronalaze manu. Pomalo neobično na prvu loptu, ali najvažnije pravilo kojom naglašavaju svoju vanserijsku lepotu je upravo jednostavnost. Isti princip koji odlikuje i njihovu bogatu kuhinju.

    Opširnije
  • Praznik ljubavi nekada i sad

    Praznik ljubavi nekada i sad

    13.02.2018.

    Među najpopularnijim praznicima na svetu svakako je i Dan zaljubljenih, 14. februara. Obeležava ga veliki broj ljudi širom sveta i toga dana se uruči najviše poklona u godini, veliki broj čestitki, cveća, čokolada, nakita…

    Opširnije
  • Hrana kao afrodizijak

    Hrana kao afrodizijak

    10.02.2018.

    Afrodizijak – omiljeni sastojak ljubavi. Može biti hrana, može piće, a i mnogo što šta drugo, zavisno od kulture.

    Opširnije
  • Zavedite zalogajem kao pravi Italijan/ka

    Zavedite zalogajem kao pravi Italijan/ka

    06.02.2018.

    Bliže se dva velika praznika ljubavi – Dan zaljubljenih i Dan žena. Budite drugačiji od ostalih, pružite svojoj najdražoj osobi mediteransko veče za pamćenje. Jer, ko će nas bolje učiti o ljubavi i hrani od Italijana?

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt