Carapelli – vaš najbolji zimski prijatelj
Podatak da je mediteranskim narodima maslinovo ulje tokom četiri hiljade godina služilo kao sredstvo plaćanja, govori dosta o magičnom dejstvu ovog „zlatnog“ soka. Namirnica, lek ili kozmetički sastojak – i dalje se koplja lome u kojoj sferi je njegovo dejstvo najjače. Tokom hladnih dana, na sva ova tri fronta pomoć nam je više nego potrebna. Bilo da se borimo sa jačom hranom ili nam je imunitet oslabljen ili pak svojoj kosi i koži pokušavamo da vratimo sjaj – odgovor je ekstra devičansko maslinovo ulje.
Zima i pojačan apetit, nerazdvojna sprega koja nas ni ove godine nije zaobišla. Prema rečima stručnjaka, bazalni metabolizam se zbog snižene temperature ubrzava, pa se samim tim pojačava i želja za hranom. Nuticionisti savetuju da tokom zimskog perioda, obavezno u kuhinji imamo kvalitetno ekstra devičansko malisnovo ulje, na kojem možemo spremati većinu jela ili njime prelivati salate.
Kada nastupe hladni dani, naša kosa i koža nisu u najboljem izdanju. Konstantna izloženost promeni temperature i oštrim vremenskim uslovima, unos manje količine tečnosti, slaba cirkulacija, utiču na naš izgled. Prema savetima dermatologa, najbolja je prirodna nega a tu su mogućnosti maslinovog ulja neprikosnovene. Bilo da ga koristite samog ili u kombinaciji sa drugim sastojcima, već posle par tretmana, bićete regenerisani. Prehlada i bolno grlo česti su pratioci zime. Imunitet nam je oslabljen i podložniji smo raznim upalama. Kašika maslinovog ulja pre svakog obroka rešiće sve vaše patnje i vratiti vam osmeh na lice, energiju i elan. U kombinaciji sa medom i limunovim sokom, sjajan je eliksir zdravlja i lepote.
Svi ovi saveti stručnjaka donose rezultat jedino ako koristite kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje. Kao najbolji u Italiji u kategoriji hladno ceđenih maslinovih ulja, sa sedištem u renesansnom biseru, Firenci, istakao se Carapelli. Svetski uspeh se bazira na brizi o čitavom procesu proizvodnje - od izbora najboljih maslina iz srca Toskane, analize i praćenja svih faza nastanka ulja, punjenja, pakovanja i distribucije. Carapelli pritom redovno testira upakovane proizvode, kako bi bili sasvim sigurni da njihova senzorska svojstva zadovoljavaju najstrože standarde. Carapelli ekstra devičanska maslinova ulja sadrže svega 0,3 i 0,5 procenata slobodnih masnih kiselina, što ga i čini najboljim.