najbolja ulja italije

Dobra vest za sve koje muči gluten

Dobra vest za sve koje muči gluten

Da li se ćesto žalite na bolove u stomaku, na hroničan umor, nedostatak energije tokom celog dana? Da li mršavite bez obzira na to što se uopšte ne trudite i anemični ste? Sve su to simptomi preosetljivosti na gluten!

Gluten je lepljiva mešavina biljnih belančevina i kod nekih ljudi može uzrokovati hronične upalne procese i probavne smetnje, a nalazi se u mnogim žitaricama. Osim u žitaricama, gluten se može naći u svim proizvodima koji sadrže brašna tih žitarica, pa se tu nalaze i proizvodi iz pekare. Pošto je sve više onih koji imaju mnogo obaveza i na poslu i kod kuće, nemaju vremena za spremanje jela koja se spremaju malo duže vremenski, primorani smo da se hranimo nezdravo i samim tim narušavamo naše zdravlje. Nepodnošenje glutena može izazvati bolest koja se naziva celijakija. Ova bolest smanjuje apsorpciju nutrijenata u tankom crevu i unošenje hranljivih materija u organizam. Ako zbog bolesti morate preći na bezglutensku ishranu, nemate razloga za brigu jer postoji dovoljno namirnica bez glutena, a ova mala promena u vašoj ishrani može značajno uticati na poboljšanje vašeg zdravlja!

Sve namirnice koje ne sadrže gluten treba da imaju deklaraciju sa „Gluten free“ jer svi proizvodi koji su obeleženi neće pomoći samo osobama koje su osetljive na gluten, već i njihovim prijateljima, rođacima, partnerima, da kada kupuju namirnice, iznenade ili pomognu bezglutencima. Jedna od zdravijih namirnica „Gluten free“ su Rummo testenine bez glutena. One su namenjene svima, a naročito osobama osvetljivim na gluten. Karakteristika ovih testenina je što je čvrsta i ukusna jednako kao i tradicionalna testenina. Dobija se putem metode Lavorazione al Vapore, koja podrazumeva korišćenje pare prilikom proizvodnje testenina. Laka je za varenje, prirodan izvor vlakana. Strogo je „Gluten free“ i što je najvažnije, ne sadrži GMO, tako da, ako ste osetljivi na gluten, ili neko od vaših bližnjih, ubacite Rummo testenine u ishranu i ne brinite za zdravlje!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt