IL Capitano losos u sopstvenom soku – porcija zdravlja
Svi znamo da je doručak najvažniji obrok, ali da li se svi pridržavamo zdrave ishrane? Kažu da ribu treba jesti bar tri puta nedeljno. Riba je jedna od najzdravijih namirnica zbog svih blagodeti koje sadrži, a ona koju bi najčešće trebalo jesti je losos. Bogat je proteinima, omega-3 masnim kiselinama, kao i vitaminima i mineralima. Zato, kada ne znate šta za doručak, Il Capitano losos u sopstvenom soku je odličan izbor.
Ove filete lososa možete jesti i više puta nedeljno jer ima više razloga zašto je zdrava. Prvenstveno jer čuva mozak i nervni sistem. Omega-3 masne kiseline koje se nalaze u njemu poboljšavaju pamćenje, a uz vitamine A i D čuvaju nervni sistem. Jako je važan i za mišiće i zglobove jer u sebi sadrži proteine koji su važni u ishrani, posebno za sportiste i one koji idu u teretanu. Za one koji imaju problema sa srcem, dobra vest je da losos štiti kardiovaskularni sistem i ako ga konzumirate dva puta nedeljno, možete se sačuvati od infarkta, aritmije ili visokog pritiska.
Losos takođe čuva i zdravlje očiju, kao i kožu i kosu. Omega-3 masne kiseline podstiču proizvodnju kolagena koji doprinose mladolikom izgledu kože, pa eto još jednog razloga da ga konzumirate. Ako želite da ubrzate metabolizam, posebno u ovo doba godine kad jedemo jaču hranu i mnogo je manje fizičke aktivnosti, IL Capitano fileti lososa su pravo rešenje! Omega-3 masne kiseline, vitamin D i selen povećavaju lučenje insulina, olakšavaju apsorpciju šećera i tako smanjuju nivo šećera u krvi, tako da je idealan obrok i za one koji boluju od dijabetesa. Dovoljno razloga da ga konzumirate što češće?