najbolja ulja italije

Rummo njoke – za prave gurmane

Rummo njoke – za prave gurmane

Da li ste ljubitelji italijanske kuhinje? Ukoliko niste probali sve vrste italijanskih specijaliteta, vreme je da isprobate i nešto neobično, kao što su italijanske Rummo njoke. Šta su njoke?

Ako niste upoznati sa ovim preukusnim jelom, niakd nije kasno da proširite svoje vidike i probate nešto slično pasti, a ipak drugačije! Iako na prvi pogled izgledaju kao pasta, njoke nisu vrsta paste. Njoke su knedlice napravljene od krompira. Na meniju Italijana, četvrtkom se služe baš one kao specijalitet, u restoranima širom Italije.

Mogu se servirati uz razne soseve, brojne sireve, paradajz ili kremove, baš kao i pasta! Iako su potekle iz Italije, njoke se danas serviraju u različitim oblicima, uz različite priloge u Južnoj Americi, Francuskoj i Hrvatskoj. Rummo njoke su vrhunskog kvaliteta i fantastičnog ukusa, pa ako niste probali, vreme je da vama i vašim voljenima spremite nešto drugačije i oduševite ih. Važno pravilo prilikom spremanja ovog specijaliteta jeste da njoke nikako ne trebaju pržiti, već samo kuvati, kako bi zadržale svoj vazdušasti oblik i ukus. Iznenadite svoje goste ovim ukusnim specijalitetom jer Rummo njokama je teško odoleti. Ako vam pak, dolazi voljena osoba i nemate ideju šta da joj spremite za večeru, evo idealnog rešenja! Uz njoke sa željenim sosom i omiljeni film, sigurno će zaboraviti na hladne zimske dane. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt