najbolja ulja italije

Rummo – pridružite se klubu odabranih

Rummo – pridružite se klubu odabranih

La cucina italiana, za mnoge kuhinja nad kuhinjama, svakako je najpoznatija po testeninama. Danas je italijanska pasta neizostavni deo ishrane skoro svih ljudi na planeti. Stanovnik Italije u proseku pojede oko 30 kilograma paste godišnje, uživajući tako u više od stotinu vrsta ovog vrhunskog gastronomskog čuda.

Svetski kuvari objašnjavaju nam da je sušena pasta mnogo bolji izbor od sveže vakuumirane testenine, mada i među sušenim testeninama postoji ogromna razlika. Neprekidna potraga za najboljim sastojcima iz prirodnog okruženja i postavljanje visokih standarda u proizvodnji, dovela je do toga da italijanska premijum Rummo pasta bude ekskluzivan brend, kako u Italiji, tako i šire. RUMMO je No 1 PREMIUM italijanska, po italijanskom Ac Nielsen 2019. U Srbiju je konačno stigla i svojom tradicijom dužom od 160 godina i šest generacija Rummo porodice, postavila temelj mnogim specijalitetima, kako u restoranima tako i u domaćoj radinosti.

Vratimo se malo nazad u istoriju i otkrijmo same početke ove divne tradicije. Davne 1846. godine Antonio Rummo je u gradu Benevento počeo, sa velikim talentom i strašću, praviti pastu od najboljih zrna durum pšenice samlevene u vodenici u kojoj se mlelo i najfinije brašno za kupce u Napulju. Stara fabrika paste se i danas nalazi u starom delu Beneventa.

Nagrađena od strane kuvara i gurmana i odobrena od strane italijanske federacije kuvara, Rummo pasta se pravi od najfinije vrste durum pšenice, uz ekskluzivnu metodu Lenta Lavorazione. Prilikom proizvodnje  koriste se bronzani kalupi koji testeninama daju posebnu čvrstinu i hrapavost  površine. Rummo testenine, jedine su na svetu sa sertifikovanim performansama kuvanja, jer će zadržati svoj oblik i teksturu i 18 sati nakon kuvanja i biti uvek “al dente” što je pravim uživaocima paste najbitnije.

U prelepoj Italiji, voda, zemlja i vazduh čine predivnu harmoniju i daruju nam Rummo Lenta Lavorazione pastu sa svojim jedinstvenim i posebnim karakterom. Ova pasta ponosno nosi oznaku BIO jer je napravljena od celog zrna organske pšenice i potpuno je sigurna i bezbedna. Bio (organska) integralna pasta je bogata vlaknima i namenjena je onima koji žele zdraviju i balansiranu ishranu. Sve ovo čine samo deo mnogobrojnih razloga zašto već danas treba da se učlanite u klub najboljih i probate jednu od pasti iz bogatog Rummo carstva.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt