najbolja ulja italije

Ulje od koštica grožđa – kuvajte sa stilom

Ulje od koštica grožđa – kuvajte sa stilom

Želite da se hranite zdravo ili da vaša jela postanu remek dela? Ono što vam je neophodno, to su kvalitetna ulja. Svi koji vole da kuvaju i uživaju u pripremi raznih specijaliteta, razmišljaju o tome koje ulje je najbolje koristiti. Izbor bez greške svakako su prirodna ulja, među njima i ulje od koštica grožđa.

Grožđe (Vitis vinifera poznato je još iz vremena kamenog doba. Ubraja se u jednu od najranije uzgajanihh voćaka. U antičko doba su ga uzgajali Egipćani, Feničani, Grci i Rimljani. Ulje semena grožđa je nerafinisano ulje dobijeno postupkom hladnog ceđenja sirovih semenki grožđa. Tako dobijeno ulje  potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje. Bogato je omega 6 masnim kiselinama, koje ljudski organizam ne može da proizvede, a koje su neophodne za normalno funkcionisanje mnogih organa. Učestalom upotrebom ulje semena grožda može sniziti nivo lošeg LDL holesterola i triglicerida a povećati dobar HDL holesterol, što umanjuje mogućnost srčanog udara. Takođe je bogato antioksidansima i vitaminom E.

Ybarra ulje od koštica grožđa vrhunskog je kvaliteta, dobijeno iz španskih osunčanih vinograda. Takođe se izdvaja po tome jer ne menja svoja nutritivna svojstva prilikom prženja, pošto je tačka ključanja čak 200 stepeni celzijusovih. Prema istraživanjima, ta tačka dimljenja dovoljno je dobra da se može kuvati i pržiti na bez brige. Dodatnu otpornost na visoke temperature pružaju i prirodni antioksidansi iz ulja koji čuvaju ulje od kvarenja i nastanka štetnih spojeva. Za razliku od industrijski proizvedenog ulja, prvenstveno suncokretovog, koje mora da prođe kroz najmanje šest faza rafinacije, hladno ceđeno ulje od koštica grožđa je  prijatnog mirisa i ukusa karakterističnog za sirovinu i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.

Učinite nešto dobro za sebe, unesite novinu u svoju ishranu i bez bojazni, bazirajte jela na biseru među uljima – Ybarra ulju od koštica grožđa.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt