najbolja ulja italije

10 ideja za idealan septembar u Toskani

10 ideja za idealan septembar u Toskani

 

Septembar je veoma poseban mesec u Toskani i to ne samo zbog blage klime, već i zato što postoji mnoštvo mogućnosti za uživanje u ovoj regiji. Izdvajamo vam 10 ideja za savršen septembar u Toskani:

 

1. Idite na plažu!

Uživajte u gotovo usamljenim plažama u svom omiljenom području: s obzirom da se u to vreme ljudi polako vraćaju obavezama nakon letnjih praznika, u septembru je na plažama daleko manja gužva u odnosu na avgust. Ako želite istražiti toskanski arhipelag, septembar je poseban mesec za ostrvo Giglio (detaljnije pogledajte OVDE).
 
2. Uživajte u berbi grožđa

Septembar je vreme berbe grožđa u Toskani. Listovi vinove loze dobijaju zlatnu i crvenkastu nijansu i obiluju zrelim, sočnim grožđem: obavezno potražite mesta za degustaciju vina i vinske festivale. 
 
3. Šetajte po planinama

Septembar je savršen mesec za pešačenje po planinama jer ima odgovarajuću klimu za uživanje u ovoj vrsti aktivnosti. Osetićete duh Toskane na sasvim drugačiji, divlji način…

4. Posetite festivale hrane

U ovom periodu bićete u mogućnosti da uživate u mnogim prehrambenim festivalima: to je mesec grožđa i vina, ali i mnogih drugih specijaliteta. Ovo je period berbe čuvenih belih tartufa, tako da je idealno vreme da ih probate! O ovoj aktivnosti pogledajte detaljnije OVDE.
 
5. Uživajte u umetnosti

Ako ste ljubitelj fotografije i umetnosti, ne propustite festivale i niz događaja u Cortona i Arezzo koji se odigravaju baš u septembru…
 
6. Venčajte se!

Septembar je jedan od najboljih meseci za venčanje u Toskani. OVDE pogledajte neke od ideja za najromantičnije lokacije za venčanja.
 
7. Iskusite čari istorijskih festivala

Učestvujte na istorijskim festivalaima, kao što je, naprimer Palio della Balestra u Sansepolcro (Arezzo područje) koji se organizuje svake druge nedelje u septembru, još od 1594. 
 
8. Uživajte u koncertima

To je pravo vreme za slušanje dobre muzike. Proverite na sajtu Toscana Musiche raspored predstojećih koncerata.
 
9. Posetite skrivena blaga Toskane

Posetite neka od najšarmantnijih sela u Toskani za istinski autentično iskustvo. 
 
10. Pravo je vreme za SPA!

Priuštite sebi vrhunski SPA ugođaj: Toskana ima oko stotinu različitih mesta za uživanje u vrućim, termalnim izvorima. Više o ovoj aktivnosti pogledajte OVDE.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt