Pozdrav iz Toskane
Castagnaccio (toskanski kesten kolač)
14.09.2015.Ovaj jednostavan tradicionalni toskanski kolač sa bezglutenskim brašnom od kestena, sušenim voćem i orašastim plodovima, bez jaja čini ga pogodnim i za vegane, a ujedno, vrlo ukusnim! Potrebno je: • 250g brašna od kestena • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje • 350 ml filtrirane vode • prstohvat soli • 40g suvog grožđa...
OpširnijeČuveni Italijani iz Toskane: Andrea Bočeli
07.09.2015.Zahvaljujući prelepim pejzažima sa maslinjacima, vinogradima i čempresima, impresivnoj istoriji i umetnosti, kao i svetski poznatoj hrani i vinu, Toskana je najpoznatiji od svih talijanskih regija i jedno je od najpopularnijih turističkih područja. Osim kolorita koji ostavlja bez daha, nezaboravnih ukusa i mirisa, ovo područje je iznedrilo neke od najčuvenijih umetnika u istoriji-istraživače, pisce, slikare, muzičare, glumce… Zvučna imena kao što su Dante Alighieri,...
OpširnijePeposo - toskanski gulaš
07.09.2015.Ovaj toskanski specijalitet je toliko popularan u toj italijanskoj regiji, da mu je grad Impruneta nekoliko kilometara južno od Firence, posvetio takozvani Sagra festival. Osim što je vrlo ukusan, ovaj gulaš ne traži previše vremena za pripremu, pa je zgodan i za one koji nisu mnogo snalažljivi u kuhinji, a žele vrhunski obrok. Postoji više varijanti kako se priprema Peposo, ali mi Vam predstavljamo jednu od najukusnijih i originalnih: ...
OpširnijeToskana-biciklom
04.07.2015.Provedite svoj odmor na sasvim neuobičajen i predivan način. Ukoliko ste ljubitelj prirode i biciklizma, onda je obilazak Toskane na ovom dvotočkašu iskustvo koje ne smete propustiti. Ova fascinantna regija ima mnogo toga da ponudi: brda, gradovi i doline juga Toskane su biciklistički san. Prekrasni krajolici sa brežuljcima, polja pšenice, drevne kuće i crkve, svojom arhitekturom i neverovatnim pogledom će Vam oduzeti dah. Šarmantni gradovi koji se nalaze na vrhu...
Opširnije