najbolja ulja italije

Kako da postignete toplinu toskanskog doma

Kako da postignete toplinu toskanskog doma

Osim ako ne živite u Toskani, ili imate prijatelje ili rođake koji žive tamo, retko ćete biti u prilici da vidite autentične toskanske enterijere. Međutim, dobra vest je da čak iako vaš dom nema toskanske elemente dizajna, i dalje možete stvoriti autentičnu toskansku atmosferu, izgled i osećaj. Mnogi od toskanskih domova deluju veoma inspirativno, rustično i romantično, što svakom domu daje svež izgled.

 

 

Tajna 1:

Držite se jednostavnosti, i prirodnih elemenata. Bilo da ste posetili staru farmersku kućicu siromašnog poljoprivrednika ili bogatu vilu ili dvorac u Toskani, svi oni imaju rustičnu notu i to je znak da ovde ljudi veoma cene ono što im sama zemlja daje. Toskanski nameštaj  je  različitih stilova i dizajna.
Osim toskanskih čuvenih metalnih kreveta, toskanski ormar je jedan od najvažnijih komada nameštaja koji daje pravu čar i autentičnost. Najpoznatiji su ormari sa ogledalom i oni se nalaze kako u spavaćim sobama, tako i u dnevnom boravku, čak i u kuhinji.

Toskanske kuhinje su središte tradicionalnih toskanski enterijera. U ruralnim toskanskim kućama i bogataškim domovima, kuhinja služi kao svakodnevno mesto boravka. Čvrsta, drvena kuhinja je najpoznatiji toskanski model.

Toskanski kuhinjski dizajn ima neke temeljne elemente prave, tradicionalne toskanske kuhinje - jednostavne, drvene sa orijentalnim radom. Šarene toskanske kuhinjske ploče, majolika činije, i posude su prepoznatljive, i čini se da je ipak toskansko posuđe ono što može pretvoriti gotovo bilo kuhinju u toskansku.

Tajna  2:

Tipične toskanske boje eksterijera mogu pokriti ceo spektar od bledo narandžaste do smeđe crvenkaste. Dodajući tome plavo nebo, bele oblake, crvene makove u zrelim žitnim poljima, zelene pašnjake i livade, stvaraju se prelepi koloriti. To je, ukratko, paleta boja za toskansko eksterno uređenje: Počnite sa neutralnom bazom, dodavanjem slojeva toplih prirodnih boja i nekoliko dubokih, užarenih naglašenih tonova.

Tajna  3:

Kuhinja je stvarno srce toskanskog doma. Ona nije samo dekor, već mesto gde se stvaraju neverovatno ukusne kulinarske majstorije, naravno, od proizvoda uzgajanih na sopstvenim imanjima. Ukratko, toskanska kuhinja je mesto puno ljubavi prema vrhunskoj hrani i najboljem maslinovom ulju na planeti.
Toskanska kuhinja poštuje načela jednostavnosti.

Iako je, uglavnom, unutrašnjojst toskanskih domova bele boje, spoljašnjost je prilično drugačija. Međutim, nisu svi spoljašnji toskanski dekori šarani bojama. U nekim delovima Toskane, kuće su građene od lokalnog kamena.

Naravno, šanse da vaši trenutni prozori gledaju u italijanski seoski trg ili prekrasan toskanski pejzaž su minimalne. U tom slučaju, možete lako stvoriti toplinu i dobrodošlicu toskanskog doma upravo slikajući svoje unutrašnje zidove toskanskim bojama.

 

Evo nekih saveta da prilagodite svoj dom toskanskom dekoru:

-Koristite jednostavan, drveni, nebojeni nameštaj.

-Koristite presvlake za stolice u cvetnim dezenima.

-Koristite prirodne, čak i sa grubom teksturom materijale gde god možete.

-Dodajte beli pamuk (sa malo čipke) na prozore i krevete.

-Koristite terakota i jednostavan porculan u kuhinji, sa ručno oslikanim radom.

-Držite puno cveća u posudama na pragu i prozorskim oknima.

-Unesite inovacije u kuhinju, pripremajući toskanske specijalitete sa najkvalitetnijim ekstradevičanskim maslinovim uljem baš iz Toskane.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt