najbolja ulja italije

Montekatini Terme – prava destinacija za ovu jesen

Montekatini Terme – prava destinacija za ovu jesen

Kuda na put? Najslađe pitanje ikada. Naša preporuka - Montekatini Terme, poznata italijanska banja, koju svake godine poseti oko milion turista, među kojima i mnogo slavnih ličnosti i članova kraljevskih porodica. Ovaj italijanski gradić smešten je u okrugu Pistoja italijanske pokrajine Toskana. Na nadmorskoj visini od oko 30 metara, gradić se nalazi u dolini reke Arno, dok se na severnoj strani izdižu Apenini.

Montekatini Terme je gradić naseljen još u doba paleolita, a prvi njeni stanovnici bili su nomadski lovci. Grad je poznat po svojim prirodnim, mineralnim izvorima, još u doba Rimljana, i za koje je dokazano da deluju isceljujuće. Zbog toga je ovo s punim pravom najpopularnija destinacija Italije što se tiče banjskog turizma.

Termalni izvori nalaze se u samom gradu i oko njega. Međutim, nisu samo oni biseri koji privlače zainteresovane posetioce, već ovo mesto i mnoge druge stvari čine prosto neodoljivim. Osim banje Tetučio Terme, koja se nalazi u glavnoj ulici, trebalo bi da posetite i pećine Monsumano, sa parnim jezerom i vrelim sobama za koje se priča da su lekovite. Tu su i stari zamkovi, crkve i tornjevi na brdu.

Noćni život nije toliko aktivan, mada su turistima na raspolaganju brojni kafići i restorani. Ovde vam se pruža sjajna prilika da isprobate neko od vina iz Toskane, po kojima je ova oblast poznata širom sveta. Stoga, ako volite “lajt” odmor – ne propustite ovaj dragulj italijanskog banjskog turizma.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt