najbolja ulja italije

Pogled na Toskanu iz balona

Pogled na Toskanu iz balona

Postoji mnogo različitih načina da istražite predivnu Toskanu, ali nijedno nije toliko različito i uzbudljivo od iskustva letenja balonom! Posmatrati Toskanu iz balona je zabavan i nezaboravan način da provedete svoj odmor u ovom prekrasnom delu Italije, pa ga obavezno priuštite sebi ukoliko ste u mogućnosti!

Toskanski seoski predeli su poznati po izvanrednoj lepoti. Brojni brežuljci, doline, strmi vinogradi i bajkoviti dvorci, prelepa srednjovjekovna sela, predstavljaju neverovatan prizor fantastičnih pejzaža koji se definitivno ne sme propustiti. Zato su mnogi do sada odabrali da otkriju lepotu Toskane upravo odozgo - u balonu!

Chianti regija je posebno slikovita, a tu je i nekoliko uzletišta sa kojih možete pokrenuti svoje putešestvije balonom. Postoje dva glavna balon operatera u ovoj regiji, prvi je Associazione Aerostatica Toscana. Od ove kompanije možete iznajmiti letove iz Tavarnelle, i videti Firencu, Elsa Valley i San Gimignano, u njihovom zapanjujuće lepom ruralnom okruženju.

Od Mensanello, imaćete predivan pogled na doline i šume u Chianti regiji, kao i selo Monteriggioni, koje je ne samo poznat po svojoj lepoti, već i po svojoj povezanosti s Danteom. Takođe možete odabrati polazište odmah izvan Siene, doživeti redak i prekrasan pogled na ovaj drevni grad. Ovaj put može zahtevati malo više organizacije, ali za ovako prekrasan pogled se, definitivno, isplati. Sa Ballooning in Tuscany operatorom, poletećete iz Montisija, pre nego se podignete iznad dolina, sela i brežuljaka i vidite Sienu, Montepulciano i Val d'Orcia.

Dakle, s različitim polazištima, raznim vrstama balona i profesionalnim pilotima, bićete ne samo u sigurnim rukama dok uživate u ovom nesvakidašnjem iskustvu, već ćete biti i u mogućnosti da odaberete koje delove Toskane želite videti. Balon letovi gotovo uvek polaze oko zore i obično traju oko sat vremena. Zašto ne udovoljiti sebi i odabrati privatnu vožnju u manjem balonu napravljenom samo za dve osobe, uz šampanjac i doručak? To će svakako biti iskustvo koje nikada nećete zaboraviti!

Što se tiče vašeg smeštaja, imate brojne mogućnosti. Bilo da želite da ovo putovanje isplanirate unapred, ili jednostavno odlučite za last minute varijantu, bićete oduševljeni i bogatiji za nezaboravne uspomene. Pa šta čekate? Uzletite!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt