najbolja ulja italije

Smeštaj u Toskani: 5 razloga da iznajmite vilu

Smeštaj u Toskani: 5 razloga da iznajmite vilu

Možete li da zamislite sunčan dan u Toskani, dok sedite na terasi velelepne vile prebogate istorijom, okruženi samo šumom čempresa i ispijate vrhunsko lokalno vino? Verovali ili ne, ovakav hedonizam nije toliko nedostupan koliko se čini. Nedavna istraživanja uglednog brenda na tržištu nekretnina, govore je da je zadnjih godina iznenađujuća rastuća potražnja luksuznih vila u središnjoj Italiji, a posebno u Toskani. Dokaz za to je da se nova luksuzna vila u Toskani sa više od 850 metara kvadratnih sa pogledom na Tirensko more i prekrasnu lagunu Orbetello prodaje po ceni od tek nešto više od 2 miliona evra. Naravno, samo nekolicina će biti u mogućnosti priuštiti kuću kao što je ova vila, ali mi imamo rešenje: možete iznajmiti jednu za odmor. I to relativno povoljno!

 

Zašto da iznajmite vilu u Toskani?

Ako se i dalje pitate zašto biste se izlagali takvom trošku, navodimo vam samo 5 od mnoštva razloga za ovakav vid odmora:

1. VIP ličnosti vole toskanske vile

Ovaj razlog navodimo ne da biste kopirali (što je realno i malo verovatno) poznate, već da shvatite da čak ni oni ne mogu odoleti lepotama Toskane, a itekako imaju mogućnosti da biraju. Mnoge poznate ličnosti iz sveta šoubiznisa odlučuju se da potraže utočište u sjaju sela i zelenim brežuljcima Toskane. Pevač Sting je samo jedan od njih: on je, ustvari, vlasnik vrhunskih rezidencija koje se nalaze u srcu Valdarno područja. Kako piše Telegraf, Sting nudi mogućnost najma Palagio (jedne od njegovih vila), u brdima oko Firence, po ceni od 250 eura po danu. Ovo je možda velika suma za naše pojmove, ali ako planirate odmor sa društvom, to je idealna cena!

2. Jeftinije je nego što očekujete

Za razliku od onoga što očekujete, vile su na ovom području često jeftine (ne morate odmor provesti u gore navedenoj Stingovoj vili). Kako je to moguće? Savet je da idete sa prijateljima i podelite troškove. To je takođe dobro rešenje za porodice, jer najam vila može ponuditi veću fleksibilnost. Između ostalog, odabir vile u Toskani za svoj odmor će vas još više zbližiti sa dragim ljudima.

3. Bićete smešteni na lokacijama iz snova

Vile u Toskani često se nalaze u više nego bajkovitim mestima. Samo zamisite beskrajne vinograde, zelena brda, puteve bez gradske gužve i vreve... ovaj san može postati stvarnost!

4. Sloboda i privatnost

Ako vam se ne sviđa da poštujete često rigorozne pravilnike ugostiteljskih objekata, kao i plivanje u hotelskim bazenima sa mnoštvom ostalih gostiju, možete iznajmiti vilu i kuvati ono što želite i kada želite, kupati se sami u sopstvenom bazenu, a ponekad i uživati na teniskom terenu i imati odgovarajuću privatnost i opuštajući odmor koji zaslužujete.

5. Osećaćete se kao meštanin

Iznajmljivanjem vile u Toskani osetićete se kao meštanin: često ćete imati Italijane za komšije i razgovarati s njima, kuvati italijansku hranu, i na pravi način doživeti Italiju u njenom izvornom smislu. Osim toga, mnoge od vila u Toskani se mogu iznajmiti sa stvarno zanimljivim uslugama za nekoliko eura više: turističkih vodiča, usluge prevoza, čuvanje dece u vili, učenje jezika, škola kuvanja, rent a car i još mnogo toga.

Najam vile za odmor u Toskani znači zabavu, fleksibilnost i jedinstven smeštaj, ali i nezaboravan ugođaj koji ćete dugo prepričavati…

photo@Kinzica Sorrenti


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt